Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2024, 14:54
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Moim zdaniem założyć tego typu biznes w 199. a 201. to bardzo różne sytuacje, a i Filipiak miał inne zaplecze, możliwości i znajomości. Porównanie suchych liczb bez kontekstu wydaje mi się nie całkiem fair.
W sumie masz rację z tym zastrzeżeniem. Ja akurat pamiętam jak to w IT wygląda i wyglądało zarówno teraz jak i wtedy (93 to nie pamiętam akurat ale 2003 już jak najbardziej).

Biorąc pod uwagę skalę rozwoju ekosystemu inwestycyjnego (wtedy brak - jeden fundusz w Polsce działał czyli MCI), dostęp do rynków zagranicznych (wtedy z kłopotami, dziś cała Unia stoi otworem) i generalną pozycję polskiej gospodarki (wtedy ledwie budzący się do życia trup, dziś wzór dla innych) to takie porównanie suchych liczb jest dla Filipiaka mocno niesprawiedliwe. Tak jak pisałem liczby Comarchu należałoby przemnożyć co najmniej razy dwa.

A tak już poza wszystkim to dokąd Jarosław nie podszczypywał Filipiaka publicznie nikt go do niego nie porównywał.

Podobnie dokąd nie obrażał wykształcenia innych (biedny Inferno i jego UP) i nie podpierał się swoimi nieistniejącymi osiągnięciami w Xowych przepychankach nikt mu jego wykształcenia nie wypominał.

Jest akcja, jest reakcja.
Odpowiedz cytując