doktor granat napisał(a):

Miało być po 175 tys za kazdą rundę to jakim cudem za 4 rundy zrobiło się półtorej bańki tym bardziej, że mandziara coś z tego zabrał?
Co takiego będzie w grudniu, że się dowiemy? Bo jak masz na myśli bilans to on bedzie za sezon 23/24 (od lipca do końca czerwca), chyba że ci chodziło o grudzień 25 albo coś innego?
|
1)
https://www.goal.pl/liga-konferencji...polskie-kluby/
Akapit o Wiśle Kraków
2)Argument że nie zarobilismy nic bo trzeba dac Mandziarze(tam jeszcze jest ugoda co do odsetek podobno), rozumiem ze jak nie gralibysmy w pucharach to nie trzeba byłoby tego zapłacić?
3)Prezes zapowiedział w sierpniu szczegółowy raport podsumowujący finansowo kampanię europejską ktory mają opublikowac pod koniec roku.
4)W przerwie między sezonami była gorąca dyskusja że PP i brak awansu dadzą mniej pieniędzy niż awans do ekstraklasy. Ja byłem odwrotnego zdania nawet zakładając gorsze losowanie w 3 rundzie el LK i koniec przygody na tej fazie.
Z matematyką nie podyskutujecie : Awans do ekstraklasy i zajęcie miejsca poniżej 10 to około 10-11 mln zł z C+
Za PP mamy 5 mln zl + od UEFY 6 mln zł, sprzedane 100 tys biletów(pozdrawiam niedowiarków przed rewanżem ze starymi słowakami

) co uśredniając da pewnie nastepne 7-10 mln zł, dochodzi merch, gastro, prawa tv (mecz z llapi ponad 800 tys to jest widownia jakiej nie ma cały rok w c+ żaden klub), ekstra bonusy w umowach sponsorskich.
Ciekawy jestem tego raportu, ale jeszcze bardziej waszych fikołków udowadniających mi że bardziej opłacalne byłoby awansowac do esy i zbierac oklep jak np lechia, bo że znaczaco wzmocnilibysmy skład nie wierzę.