Wyświetl pojedynczy post
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 20.10.2024, 13:48
doktor granat napisał(a):Wyświetl post
Miało być po 175 tys za kazdą rundę to jakim cudem za 4 rundy zrobiło się półtorej bańki tym bardziej, że mandziara coś z tego zabrał?
Co takiego będzie w grudniu, że się dowiemy? Bo jak masz na myśli bilans to on bedzie za sezon 23/24 (od lipca do końca czerwca), chyba że ci chodziło o grudzień 25 albo coś innego?
1) https://www.goal.pl/liga-konferencji...polskie-kluby/
Akapit o Wiśle Kraków

2)Argument że nie zarobilismy nic bo trzeba dac Mandziarze(tam jeszcze jest ugoda co do odsetek podobno), rozumiem ze jak nie gralibysmy w pucharach to nie trzeba byłoby tego zapłacić?

3)Prezes zapowiedział w sierpniu szczegółowy raport podsumowujący finansowo kampanię europejską ktory mają opublikowac pod koniec roku.

4)W przerwie między sezonami była gorąca dyskusja że PP i brak awansu dadzą mniej pieniędzy niż awans do ekstraklasy. Ja byłem odwrotnego zdania nawet zakładając gorsze losowanie w 3 rundzie el LK i koniec przygody na tej fazie.

Z matematyką nie podyskutujecie : Awans do ekstraklasy i zajęcie miejsca poniżej 10 to około 10-11 mln zł z C+

Za PP mamy 5 mln zl + od UEFY 6 mln zł, sprzedane 100 tys biletów(pozdrawiam niedowiarków przed rewanżem ze starymi słowakami) co uśredniając da pewnie nastepne 7-10 mln zł, dochodzi merch, gastro, prawa tv (mecz z llapi ponad 800 tys to jest widownia jakiej nie ma cały rok w c+ żaden klub), ekstra bonusy w umowach sponsorskich.

Ciekawy jestem tego raportu, ale jeszcze bardziej waszych fikołków udowadniających mi że bardziej opłacalne byłoby awansowac do esy i zbierac oklep jak np lechia, bo że znaczaco wzmocnilibysmy skład nie wierzę.
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując