Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.10.2024, 13:30
Markusik musi być strasznie zakompleksiony, gdyż nie potrafi wyrazić opinii o meczu bez pisania do mnie

Nawet nie zamierzam marnić więcej na niego czasu, bo gdybym się próbował wdać w rzeczową i treściwą dyskusję z nim - to się nie da, chłop wywali ścianę tekstu byle tylko rozmyć clue dyskusji, a zapędzony w kozi róg będzie się czepiał nieistotnych drobiazgów, byle nie wyszło, że się pomylił.

Najbardziej mi się spodobało z tego wszystkiego jego stwierdzenie 'box mitfeld'.
Ja nie słyszałem o takiej taktyce.
Słyszałem o box midfield, bo po angielsku box to pudełko (również pole karne, ale w tym przypadku pudełko lub kwadrat) a midfield pomoc.
Generalnie to jest taktyka z repertuaru Guardioli, które referuje do ustawiania kwadratu w środku pola w destrukcji. Najczęściej dwóch defensywnych pomocników i dwóch ofensywnych w tym bierze udział.
U Jopa raczej tego nie widziałem w tym meczu, boxa też nie było bo Carbo Igbekeme + Alfaro to jest conajwyżej trójkąt, a nie box.
Ale co ja tam wiem, Markus zaraz mi tu wjedzie z jakąś asymetrią i czymś tak very sophisticated, że się posram w gacie na miętowo od razu.

Dorzucę też parę prześmiewczych buziek w stylu Markusika :

Odpowiedz cytując