Witalis napisał(a):
|
Tych bredni, że nie zachwycałeś się Rude nawet nie chce mi się komentować. Mało tu oczu każdemu nie wydrapałeś o tego trenera.
|
Pokaż więc cytaty po meczach ligowych które to potwierdzą. Bo ja mogę przypomnieć takie:
Markus napisał(a):
|
Znów tragiczny mecz, w którym najbardziej nie dowoziła obrona. W tyłach totalny chaos (...). Nie wiem, co Rude sobie myślał znów wpuszczając też Sapałę jako ratownika mającego zabezpieczyć środek pola.
|
Markus napisał(a):
|
W meczach z zespołami stosującymi autobus i czekającymi na kontry Uryga nie powinien być na murawie, po prostu. Źle, że Rude dalej wystawia go do składu, chyba tylko za zasługi i wysoki kontrakt. To błąd.
|
Markus napisał(a):
|
]Rude nie okazał się na tyle dobrym trenerem, by poradzić sobie z mentalnością takich zawodników jak Uryga, Sapała, Szot, Krzyżanowski, Jaroch czy Duda, którzy nie dość, że są piłkarsko słabi, to jeszcze w niektórych meczach nie grali na 100%,
|
Markus napisał(a):
|
Rude nie poradził sobie w lidze. Tutaj nie umiał wyegzekwować od zawodników takiej jakościowej gry jaką prezentowali w pucharze. Przegrał z kretesem, metody po które sięgnął nie zadziałały, nic nie zdołał zrobić z ich mentalem.
|
Komu wydrapywałem tymi cytatami oczy? W którym pieję z zachwytu nad zajebistością Rude?
Uważałem Rude za lepszego trenera od Sobolewskiego i wyżej ceniłem jego sposób zarządzania meczem. Nawet za dużo lepszego od niego i nadal zdania tu nie zmieniam. Chwaliłem go za mecze w Pucharze Polski, bo było za co. Nie znaczy to, że kiedykolwiek budził mój zachwyt, czy że uważałem go za doskonałego trenera.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze"