Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2024, 13:33
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Obawiam się, że cały czas forsowana jest teza jakoby Moskal był w tym czasie w klubie za wszystko odpowiedzialny.
Za wyniki, sprowadzanie nieprzygotowanych do gry piłkarzy, za krótki czas do przygotowania do gry na dwóch frontach, za wygłupy Kissa, za brak szczęścia napastników w kilku meczach, za czerwone kartki Biedrzyckiego, za przekładane mecze.
Jednak jego ocena jest niesprawiedliwie zakłócona przez te wszystkie czynniki, na które nie miał wpływu, lub miał wpływ niewielki.
Reducto ad absurdum nie jest poprawną formą argumentacji. To co konkretnie zawalił Moskal napisałem w niejednym poście. Nie zamierzam się powtarzać.

Nie jest prawdą że główną przyczyną porażki trenera był pech i obiektywne czynniki. Tą tezę obalił Jop zdobywając w dwóch meczach tyle samo punktów co Moskal.

Ignoranci twierdzą że obie drużyny grają tak samo. Sugeruję im wszystkim sprawdzić ile w meczach za Jopa było wrzutek na piątkę wyłapanych przez bramkarza rywali. Najczęstsze zagranie za Moskala z którego nie padł żaden gol, za to poszło sporo groźnych kontr. Jop to zapowiadał na konferencji przed swoim pierwszym meczem w tym sezonie.

Ile razy za Jopa poszły groźne kontry po przechwycie i dalekim wykopie na najszybszego zawodnika? I nie jest to przypadek ani kwestia rywali, tylko ustawienia, u Jopa gramy trójką w obronie asekurowaną przez cofniętego Carbo.

Ile było u Jopa wynikających z bezsilności prób wbiegnięcia z piłką do bramki?
Ile razy u Jopa Rodado wykonywał rzuty rożne, Sukiennicki grał na skrzydle etc.

Szukasz usprawiedliwień dla Moskala, ale nikt mu nie kazał wystawiać nieoptymalnego składu, grać amatorskiej piłki w obronie, napalać się na awans z Cercle etc. Do swoich tragicznych wyników w lidze Moskal sporo dołożył od siebie.

Dlatego nie chcę go już nigdy więcej oglądać w Wiśle, przynajmniej dopóki jej celem jest awans do Ekstraklasy. To co zobaczyłem skutecznie mnie wyleczyło z wiary że mógłby coś tutaj zdziałać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując