Wyświetl pojedynczy post
Piknik1906
Senior Member

Od: 01.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2024, 12:35
emjot napisał(a):Wyświetl post
Moskal winny wszystkiemu
a prezes tysiąclecia nadal rżnie zbawcę narodu
oszywiście to nie on "kompletował" kadrę
i to nie on akceptował kolejne transfery

tak że tak
łubudubu

ps. za sytuację finansową klubu też przecież nie on odpowiada
Sytuacja związana z Kazkiem jest czymś absolutnie obrzydliwym.

Człowiek dostał zdekompletowaną drużynę, okres przygotowawczy był zwykłą farsą, potem zaczął się maraton ligowo/pucharowy, w którym drużyna zrobiła dwie rundy więcej niż ktokolwiek się spodziewał (zarabiając ekstra ok 4 miliony złotych). To w sposób oczywisty musiało przełożyć się na wyniki w lidze.

Tymczasem różni pseudoeksperci i pożyteczni idioci zwalają na Kazka winę za jakieś pierdoły wpisując się w tą brzydką historię.

Myślę, że każda myśląca osoba widzi, że decyzja o wyrzuceniu Moskala nie była żadnym impulsem tylko przemyślanym ruchem wykonanym w najlepszym (i ostatnim) momencie z punktu widzenia możliwości zmanipulowania publiczności. Ruch nastąpił po wyczerpującym maratonie przed serią spotkań ze słabszymi przeciwnikami. Ostatni moment, żeby komuś skutecznie wbić nóż w plecy.

Jak do tego dołożymy składane niecały kwartał wcześniej deklaracje dwuletniego wsparcia, co zapewne wpłynęło na taktykę trenera (mam czas na budowanie drużyny więc nie oszczędzam ich w pucharach i staram się z nich maksa wyciągnąć) to człowiekowi robi się niedobrze.

Z punktu widzenia metodologii zarządzania tłumem operacja jest wzorcowa. Z etycznego punktu widzenia to obrzydliwość, która mi niszczy chęć pójścia na stadion.
Odpowiedz cytując