Witalis napisał(a):

|
Markusie, czepiasz się sformułowania "fan trenera Rude", które nie ma znaczenia dla meritum. Nie wiem, czy to strategia retoryczna czy drażliwość, nie będę tego przesądzał (nawiasem mówiąc, zachwycałeś się trenerem Rude, ale czy uważasz, że on jest idealny, nie wiem, nie pisałem nic takiego).
|
Też mam dla Ciebie radę jak Wolfy: przestań się opierać na tym, co chlapnęli i napisali sobie inni - często kierując się zwykłą złośliwością lub swoim odklejeniem od rzeczywistości - tylko zacznij czytać wypowiedzi, które komentujesz.
Bez tego prostego zabiegu będziesz dalej kłamał albo powielał kłamstwa.
Wkleiłem Ci wiele linków do wypowiedzi pokazujących jaką nieprawdą są Twoje wcześniejsze słowa, że pisałem tylko o Hiszpanach, a nie również i o innych obcokrajowcach.
Jest tego mnóstwo, bo jestem na forum od 2002 roku i wielokrotnie wypowiadałem się przez ten czas na temat polityki kadrowej oraz zasadności sprowadzania obcokrajowców na długo przed tym, jak zatrudniliśmy w Krakowie pierwszego Hiszpana. Mnóstwo razy pisałem o potrzebie inwestowania w skauting i wartościowych zawodników z zagranicy, z różnych kierunków i różnych silniejszych lig niż polskie.
Kolejnym kłamstwem jest moje rzekome "zachwycanie się Rude".

Gdy ktoś nie pisze, że chciałby, aby został na kolejny sezon i jasno mówi, że ponowne zatrudnienie go po zwolnieniu Moskala byłoby błędem, oznacza to, że jest nim zachwycony, czy raczej to, że Ty znów nie wiesz, o czym piszesz?
Po którym meczu ligowym zachwycałem się nim? Dawaj cytat. kiedy pisałem, że akurat ten człowiek na pewno da sobie radę w Wiśle i jest moim wymarzonym kandydatem, albo znów przepraszaj za pisanie nieprawdy.
Nigdy nie pisałem, że każdy, dowolny Hiszpan będzie dobrym trenerem czy zawodnikiem i w związku z tym można brać stamtąd byle kogo. To są złośliwe wyobrażenia osób takich jak S1meonik, a nie moje.
Pisałem natomiast, że na tamtym rynku jest wielu trenerów lepszych od tych w Polsce, a tamtejszy system szkolenia jest lepszy i wydajniejszy, podobnie jak we Francji, Hiszpanii, Anglii itd. więc warto otworzyć się na tamten rynek i z niego czerpać, jeśli jest taka możliwość. Mogę to powtórzyć w każdej chwili, osoba Rude bez względu na to jakbyśmy go oceniali nie zmienia prawdziwości tego stwierdzenia.