Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2024, 16:52
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście, że Jop jest świetnym trenerem, mówiłem o tym rok temu
Nawiązujesz do czasu, kiedy na forum nazywałeś w rozmowie hejterka Jaroo, cytuję: "Jaro-idiota-co-szuka-idiotów-u-siebie-w-domu" i wyzywałeś się z nim od "głupków", "bezmózgów", "idiotów" itd.? Czy do momentu, w którym obwieszczałeś, że wybaczasz wiele Wolfiemu z powodu jego rzekomego Aspergera?

Bo swoje ówczesne wywody na temat Jopa i jego klasy, że niby jak teraz twierdzisz mówiłeś, iż jest "świetnym trenerem", sam podsumowałeś tak:
S1mone napisał(a):
Ja jedynie twierdzę, że jakby się go zwolniło po 3 pewnych wygranych to byłby to zły ruch.
Nawet tu zakłamujesz rzeczywistość, ale co tam.

S1mone napisał(a):
Markusik oczywiście wynajduje jakieś tam wspólne punkty na siłę ignorując najważniejszy podpunkt czyli nastawienie. Defensywne i ostrożne podejście kontra totalna ofensywa i jazda do przodu.
W którym meczu z zespołem stosującym autobus Wisła grała za Rude defensywnie? W którym miała mniejsze posiadanie piłki, mniej akcji ofensywnych, nie atakowała cały czas, niestety często nadziewając się na kontry, bo mieliśmy słabszy środek pola, który nie był w stanie tak jak teraz przejmować drugich piłek i blokować podobnych akcji? W którym z tak grającym przeciwnikiem jak niedawno Odra czy Siedlce Rude nie stosował nawet takich ataków "na hura" jak przesuwanie stopera Urygi do trzeciej tercji?

Komu chcesz wmawiać te głupoty? To jeszcze większe brednie niż robienie z Brody wartościowego bramkarza nadającego się do pierwszego składu

Punktów wspólnych z Rude w taktyce, ustawieniu i rozwiązywaniu poszczególnych elementów gry Jop ma znacznie więcej niż z Moskalem, co zostało już wielokrotnie wykazane nie tylko przeze mnie. Jop dziś znacznie bardziej czerpie z modelu gry, który wdrażał Rude niż tego, co wdrażał Moskal! To, co robił Moskal zmienił w kilku elementach odchodząc od popełnianych przez Kazka błędów, czerpie też obficie ze wcześniejszych doświadczeń i rozwiązań wdrażanych przez Rude, takie są fakty. A Ty sobie dalej próbuj zaklinać rzeczywistość jak przy Brodzie.
Ostatnio edytowane przez Markus : 08.10.2024 o godz. 16:57.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując