Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.10.2024, 16:59
No sorry, zagotowało mnie, bo Markus niby taki wybitny tactician, ale do 10 liczyć nie umie bęcwał jeden.

Dodatkowo jego cały post niby merytoryczny, ale głównie to tak mowa trawa. Wiadomo, że jak grasz 3 stoperami to nie potrzebujesz pomocnika do ich asekuracji, więc z automatu pomocnicy grają wyżej. W przypadku Rudego to to jest zwyczajny standard przy 3 stoperach, w przypadku Jopa - przy 2 stoperach - to już dość odważny zabieg. Jedna taktyka z drugą ma bardzo niewiele wspólnego, bazuje na zupełnie innym wykorzystaniu przestrzeni w ofensywie, jak i zupełnie innym zachowaniu obrońców w fazie bronienia. Jedno ustawienie ma przeciwdziałać udanym wrzutkom z bocznych rejonów i wzmocnić krycie - przez co jest ustawieniem o wiele bardziej defensywnym i zachowawczym, drugie opiera się na umiejętnościach indywidualnych i dużym ryzyku.

Za Rude przez 90% graliśmy na wahadła, dopiero pod koniec nasz uber taktyk próbował coś zmienić ale średnio mu to szło. Ja nawet wrzucałem tu screeny naszego standardowego ustawienia defensywy z trzema stoperami.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 07.10.2024 o godz. 17:08.
Odpowiedz cytując