Wyświetl pojedynczy post
Kurz
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.09.2024, 09:13
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Działania Królewskiego przypominają atak amoku, podszyty całkowitym brakiem planu sięgającego dalej niż 2-3 miesiące do przodu.

Wydarzenia z tego tygodnia to moim zdaniem początek końca JK w Wiśle. Kasa na płacenie bieżących zobowiązań prędzej czy później się skończy, a terminy, w których trzeba będzie spełnić kolejne wymagania licencyjne, nadchodzą nieubłaganie.

Niesamowicie ważne będzie w tym wszystkim stanowisko Socios, którzy z dużą dozą prawdopodobieństwa zostaną po raz kolejny poproszeni o zasilenie kasy Wisły mniejszą lub większa kwotą z konta stowarzyszenia. To właśnie Socios ma w tym momencie do dyspozycji czerwoną kartkę, którą może pokazać JK i sposobowi, w jaki zarządza on klubem.
Jak dobrze zauważył chyba Trela, to decyzja bardzo ryzykowna. Królewski wyjdzie z tego obronną ręką tylko wtedy, jeśli będzie wynik.

Co do samej decyzji wytłumaczenie jest proste, wpadł w panikę i próbuje ratować sytuację. Tylko że wybrał najgorszą możliwą opcję i dolewa oliwy do ognia. I tutaj chyba w największym stopniu mnie rozczarował, bo jednak myślałem, że podchodzi do tematu bardziej analitycznie, a nie tak irracjonalnie. Ogólnie nie powinno go zaskakiwać, że na tym etapie rozgrywek będzie ciężko, bo wszystkim pucharowiczom idzie słabiej. Wydaję mi się, że też jednak wypadałoby na jego miejscu zrobić rachunek sumienia i zastanowić się czy samemu wykonało się dobrą robotę i zapewniło trenerowi odpowiednie narzędzia do pracy. W przeciwieństwie do wielu osób na forum nie wierzę w szkoleniowców i ich czarodziejskie różdżki. Dla mnie 95% sukcesu to piłkarze. I tutaj, jednak Królewski nie pomógł Moskalowi. Bo nawet, jeśli nowe nabytki okażą się wartością dodaną, to jednak pieśń przyszłości... Jak zwykle przyszli późno, do renowacji i każdy to wielka niewiadoma, a nie pewnik.
Odpowiedz cytując