Wyświetl pojedynczy post
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.09.2024, 12:19
Niestety wszystko wskazuje na to, że serial o tym jak Słońce Gorlic wkręca tysiące ludzi w spektakularny sposób powoli się kończy. Trochę szkoda. Ale to pozwala wrócić do pewnej kwestii.

Jakiś czas temu odbyłem tu dysputę z kolegą MaLkiem dotyczącą osiągnięć i wiarygodności Nadprezesa w jego podstawowym biznesie. Ja o tych rzeczach piszę bo lata doświadczeń pojazują mi że ludzie solidni w jednych miejscach mają tendencję do bycia solidnymi w innych a bajkopisarze i mitomani w jednych są też bajkopisarzami i mitomanami w innych.

Kolega MaLk wypisywał jednak mądrości o rozliczaniu wyłącznie za sprawy związane z Wisłą, jak zwykle zresztą zupełnym zapewne przypadkiem racjonalizując bzdury wygadywane przez Wizjonera. Ba, on tego nie nazywał bzdurami tylko marzeniami i nie odbierał Jarosławowi prawa do ich posiadania. Łaskawca.

Dzisiaj kiedy z mało zrozumianej technologii i zawiłości biznesowych przechodzimy na proste deklaracje sportowe i relacje międzyludzkie wszyscy zaczynają widzieć jak zerową wartość ma cała ta gadanina, obietnice i zapowiedzi Prezesa.

Czyli moja oczekiwania wynikające z logiki i doświadczenia się potwierdziły. A Ci którzy pisążali za przemyśleniami wanna-be eksperta mają teraz moment otrzeźwienia. Ale nie popadajcie w rozpacz - kolega MaLk na pewno Wam objaśni, że to wszystko to marzenia Szefa i nie wolno mu ich odbierać.

PS. Widzę, że nawet przygłupy z Weszło jeszcze niedawno publikujące kretynizmy o zasiadaniu przy stoliku przy którym ważą się losy świata przejrzały na oczy. Szkoda, już nie będzie tak zabawnie.

https://weszlo.com/2024/09/24/perspe...ie-zestarzaly/
Odpowiedz cytując