Wyświetl pojedynczy post
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.09.2024, 08:34
willow napisał(a):Wyświetl post
Stary, wszystko o czym piszesz, to są problemy poboczne. My jeszcze godzinami i dniami możemy dyskutować, gdzie powinien grać Rodado a nie powinien Sukiennicki, czy Carbo jest pod formą a Uryga rusza się jak wóz z węglem, czy Moskal jest dobrym trenerem czy marną podróbą, ale to wszystko jest mało znaczące i odciąga uwagę od głównego problemu, od którego biorą się wszystkie inne - a tym problemem jest nasz właściciel. Facet kupił sobie zabawkę, na którą go nie stać. Jak na właściciela klubu jest gołodupcem i musi to zrozumieć, schować swoje ego do kieszeni i albo znaleźć współinwestora, albo sprzedać ten klub. Ja wiem, że to łatwo się mówi itp itd... ale ja innego wyjścia nie widzę. Może gdybyśmy nie mieli długów i niższe koszty utrzymania, ewentualnie jakąś pomoc z miasta, może facet dałby radę finansowo. Ale realia są jakie są. O nie ma kasy na lepsze transfery i lepszy sztab trenerski i pewnie nie będzie miał. I wszelkie dyskusje o tym gdzie ko ma grać albo nie grać albo jak inteligentny mamy sztab szkoleniowy (bądź nie) są fajne, ale nie dotykają niestety tego podstawowego problemu.
Generalnie racja ale z końcówką się nie zgodzę.
Jak co roku jakaś kasa na transfery jest, tyle że jest nieudolnie wydawana na kopaczy, którzy mało dają drużynie (lub nic).
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując