Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.09.2024, 08:53
Markus wreszcie napisał to co myśli o Moskalu, a wcześniej się wstrzymywał. A mi pierdzielił, że nie nie nie, on nic takiego nie pisał (podczas, gdy każdy wiedział jakiego jest zdania )

Ja powiem tak - tu do przerwy powinno być z 3:0.

Nie wiem co miałby robić Moskal, żeby oni zaczęli trafiać w prostokąt? Wyjść na boisko i strzelać za nich?
Stworzyliśmy kuriozalną ilość sytuacji, po pierwszych 20 minutach mieliśmy ich więcej niż u Rudego w przeciągu dwóch meczy. Ale co z tego, skoro wszystko spartolone. Przyjdzie taki mecz, że im wszystko powchodzi i powieziemy kogoś szóstką. Tylko punkty frajersko uciekają i znowu awans powoli odjeżdża. Warta dziś nie zasłużyła na tego gola, coś tam przypadkiem stworzyła jak się odsłoniliśmy, gdyby Carbo nie grał w siatkówkę to nie ugraliby sztycha w ofensywie.

Pocieszam się też tym, że ŁKS za Moskala też miał powolny start i może karta się odwróci. W końcu ile razy można obić aluminium nie strzelając gola? Nie kupuje gadania, że nikt u nas nie potrafi strzelać. Jeszcze niedawno potrafiliśmy strzelać bramki praktycznie z każdej sytuacji w Belgii. Nie zdziwiłbym się jakby to była kwestia głowy i nie trzymania ciśnienia. Im dłużej graliśmy wczoraj tym bardziej nerwowo i gorzej.

Najgorszy dziś na murawie Carbo. Ciągle spóźniony, do tego sprokurował bramkę dla przeciwnika z niczego, a te jego strzały to pozostawię bez komentarza.

O Zwolińskim nie wspominam, bo się niczego dobrego po chłopie nie spodziewałem i chłop spełnia oczekiwania co do joty. To zawsze był defensywny napastnik, teraz do tego jest to emerytowany defensywny napastnik. Nigdy nie powinien do nas trafić.

Z ciekawostek to :
Mamy zdecydowanie pierwsze xG w lidze - 2.41 (druga Stal 2.13) i piąte od końca xGa 1.39 gola na mecz (najlepsza defensywa wg xGa to ŁKS 1.19). Co ma zrobić jeszcze Moskal? Strzelać za nich? W poprzednim sezonie za Rudego nawet w expected goals nie przeważaliśmy. Statystyki mówią o tym, że odpierdzielamy Borussię Dortmund z sezonu po którym pożegnał się Klopp. Moskal musi do chłopaków dotrzeć jakoś, bo umiejętności są - to wszystko siedzi w ich zakutych łbach.

Ja generalnie jestem zdania, że trener głównie odpowiada za sposób gry drużyny. Indywidualne błędy i problemy z wykończeniem to głównie kamyczek do ogródka piłkarzy, nie trenera.

staty xg z https://footystats.org/pl/poland/1-liga/xg
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.09.2024 o godz. 09:10.
Odpowiedz cytując