Wyświetl pojedynczy post
Obserwator
Member

Od: 01.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.09.2024, 21:23
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie, ale taka refleksja.. Czy nie uważają Panowie, że byłoby dobrze z korzyścią dla całej Wisły jakoś się dogadać w tym temacie, w temacie herbu, sklepu i generalnie wykorzystywania znaków na zewnątrz? Obecnie obie strony na tym tracą, bo np. ciężko chyba przewidywać, że komuś się będzie spinać biznesowo inwestycja w Wisłę piłkarską jeśli np. obok ma dobrze prosperujący sklep TS-u, który co naturalne będzie obniżał przychód ze sprzedaży pamiątek w Wiśle piłkarskiej, co we współczesnym futbolu może stanowić istotne źródło dochodów klubu. Takie spostrzeżenie mi się nasunęło, że może warto to jakoś formalnie uregulować, aby żadna ze stron nie traciła.
Zawsze jest dobrze się dogadać. Przy czym kwestia jest znacznie bardziej skomplikowana niż wydaje się na pierwszy rzut oka (o czym ja na przykład przed wejściem do zarządu stowarzyszenia nie miałem pojęcia). TS Wisła generuje wprawdzie dzięki kibicom piłkarskim (jak to mówią krytycy) określoną marżę dzięki sprzedaży pamiątek w sklepie, ale jednocześnie z powodu tych kibiców ponosi bardzo konkretne koszty (o których publicznie jednak nie możemy dyskutować).

Uspokoję Pana jednak, że cała marża wygenerowana na sklepie TS Wisła to kropla w morzu kilkudziesięciomilionowego budżetu piłkarskiej spółki. Mocno poniżej jego jednego procenta. Nie wpłynie to na żadne naprawdę poważne rozmowy.

PS. Więcej na temat relacji ze spółką w tej sprawie w temacie dotyczącym herbu.
Odpowiedz cytując