Wyświetl pojedynczy post
Cymes
Senior Member

Od: 07.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.09.2024, 19:46
Watts napisał(a):Wyświetl post
historia mnie osądzi, ale nie żałuję - nie piłkarz na takie pieniądze
zresztą, czy my nie chcieliśmy go od razu wypożyczyć z powrotem do Kotwicy?
A jesteś w ogóle pewien, że rzeczywiście chcieliśmy go kupić, bo ja niekoniecznie, więc aż tak nie przejmowałbym się osądzaniem.

Od podpisania Mikulca, a później Kiakosa czyli już na początku lipca ten ruch wyglądał po prostu dziwnie, a mimo to epopeja trwała. Wyglądał dziwnie również ze względu na fakt, że wypchliśmy na wypożyczenie innego młodzieżowca na tej pozycji wcześniej przedłużając z nim kontrakt. Ludzie dziwili się dlaczego chcemy kupić takiego Polaka za 200k euro zamiast wydać te pieniądze na inne wydawałoby się istotniejsze wzmocnienia. Może najprostsza jest odpowiedź, że tych pieniędzy nie ma, a ten transfer w naszym wykonaniu nigdy nie miał dojść do skutku? Wreszcie na koniec tekst weszło o promowaniu młodych talentów w social mediach. No to ja się pytam. Czy jest lepszy sposób na wypromowanie młodego chłopaka, niż zrobienie ponad dwumiesięcznej transferowej epopei do jednego z top3 pod względem medialności klubów w Polsce. Czy ktoś wyłożyłby faktycznie za chłopaka te 200-300k gdyby w kontekście potencjalnego przejścia do Wisły nie trąbiono o nim w mediach przez te ponad 2 miesiące.

Powiedzmy, że mam wątpliwości tak 50/50 czy chcieliśmy go kupić, czy tylko pomagaliśmy go sprzedać Kotwicy.
Odpowiedz cytując