Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.08.2024, 19:25
wolfy napisał(a):Wyświetl post
@MaLk - głupie jest to co piszesz. Nawet bardzo.
Ligi do których przeszli El Mahdioui i Yeboah (Uche to zupełnie inna era, kiedy taka Wisła walczyła z dużymi europejskimi firmami jak równy z równym, więc sorry) są na poziomie gdzie wyróżniający się piłkarz Ekstraklasy może się przydać.
Prawdopodobnie o lidze saudyjskiej i MLS masz wyobrażenie sprzed dekady albo wcześniej.

Propozycje z Arabii Saudyjskiej ostatnio mieli Zieliński czy Szczęsny - to jest ten poziom, który ich od jakiegoś czasu interesuje. Żaden przypadkowy wyróżniający się piłkarz ekstraklasowy tam od dawna nie trafia. Przy okazji - el Mahdioui ostatnio był kapitanem w meczu bodajże superpucharu, podpowiem, grali tylko przeciwko drużynie CR7.

W MLS też nie ma żadnej mody na Polaków, świętem jest jak tam ktoś z polskim paszportem trafia i w większości nie bezpośrednio z polskiej ligi, ten manewr z Biegańskim to co najwyżej błąd w matrixie, a nie jakiś przypadek do rozciągania na inne (tym bardziej, że w praktyce trafił do MLS ale... tej drugiej, dla rezerw).

Aha, wyróżniający się piłkarze ekstraklasy lądują zwykle w średniakach ligi włoskiej lub niemieckiej, nie w MLS lub lidze saudyjskiej.

P.S. To nie ja sięgnąłem wykopalisk w stylu Uche, tylko Markus. Ale znamienne, że podniosłeś argument "z dawnych czasów" dopiero w momencie, kiedy nazwisko to pojawiło się u mnie, chociaż ja tylko polemicznie pociągnąłem wątek.
Ostatnio edytowane przez MaLk : 30.08.2024 o godz. 19:40.
Odpowiedz cytując