Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.08.2024, 14:48
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Co to w ogóle za odpowiedź?
Odpowiedź pokazująca jakiego robisz z siebie idiotę zarzucając mi brak logiki i fałszując fakty oraz wypowiedzi.

Stwierdzenia:
"Hiszpanie w naszym zasiegu $ > Polacy w naszym zasięgu $"
"Nie ma znaczenia ilość Hiszpanów w drużynie"
"Ewentualny awans z obecną kadrą zasługą Hiszpanów"

Nie są ani nielogiczne ani nieprawdziwe.

W przeciwieństwie do Twojego bełkotu, jakbym kiedykolwiek uważał Rude za lepszego trenera od Moskala. Wskaż choć jeden cytat, w którym rzeczywiście mówię, że Rude jest lepszym trenerem niż Mostal, czy że akurat on jest idealnym trenerem dla Wisły. Śmiało

Nawet nie będąc zwolennikiem zatrudniania akurat Moskala nigdy ich ze sobą w ten sposób nie porównywałem. Nie każdy też trener z Hiszpanii nazywa się Rude. I przytocz te cytaty z wszystkich meczów ligowych, w których jak twierdzisz niby KAŻDORAZOWO zachwycałem się grą Wisły wiosną.

Nie znajdziesz, więc odszczekuj swoje kłamstwa i manipulacje. Migiem. A może będziesz wmawiał, że to jest to nieustanne chwalenie go?

Markus napisał(a):
Znów tragiczny mecz, w którym najbardziej nie dowoziła obrona. W tyłach totalny chaos (...) Nie wiem, co Rude sobie myślał znów wpuszczając też Sapałę jako ratownika mającego zabezpieczyć środek pola.
Markus napisał(a):
W meczach z zespołami stosującymi autobus i czekającymi na kontry Uryga nie powinien być na murawie, po prostu. Źle, że Rude dalej wystawia go do składu, chyba tylko za zasługi i wysoki kontrakt. To błąd.
Owszem, w PP chwaliłem jakość gry Wisły, Rude bo i było za co. I tak, uważałem Rude za lepszego trenera niż Sobolewski, co jednak nie czym z niego drugiego Guardioli, czy lepszego fachowca niż Papszun czy Skorża.

A finalnie tak oceniałem pracę Rude. Dziś mogę powtórzyć to samo co pisałem już dawniej na ten temat:

Markus napisał(a):
]Rude nie okazał się na tyle dobrym trenerem, by poradzić sobie z mentalnością takich zawodników jak Uryga, Sapała, Szot, Krzyżanowski, Jaroch czy Duda, którzy nie dość, że są piłkarsko słabi, to jeszcze w niektórych meczach nie grali na 100%,
Markus napisał(a):
Rude nie poradził sobie w lidze. Tutaj nie umiał wyegzekwować od zawodników takiej jakościowej gry jaką prezentowali w pucharze. Przegrał z kretesem, metody po które sięgnął nie zadziałały, nic nie zdołał zrobić z ich mentalem.
Markus napisał(a):
Dlaczego nie wyszło w lidze? Bo tam połowa zespołu regularnie odpuszczała sobie mecze, nie grając na 100%, nie wkładając nogi i nie skacząc do główek, w przeciwieństwie do większości tych Hiszpanów. Sami to powiedzieli i się do tego przyznali. A Rude nie potrafił sobie z tym poradzić,
A jak sobie z tym poradzi w kontekście całego sezonu Moskal dopiero zobaczymy. Wcale nie wykluczam, że okaże się lepszym motywatorem niż Rude, choć na razie w meczach ze Zniczem czy Polonią nasi piłkarze jakoś nie prezentowali oszałamiającego zaangażowania. Będzie miał silniejszą drugą linię dzięki powrocie Igbekeme, kręgosłup drużyny tworzony przez najlepszych Hiszpanów pozostał, miejmy nadzieję, że odpalą jeszcze Kiss i Duarte - oby to wystarczyło.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując