Wyświetl pojedynczy post
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.08.2024, 12:01
akcję z meczem z Cercle traktuję jako sympatyczny lekki cashback względem czynszu, ale nie wiem czy to jaskółka czegoś więcej

https://sdm.radiokrakow.pl/audycje/a...dnak-poradzimy

Miszalski napisał(a):
Chcę pomóc Wiśle. Deklarowałem to. W innych miastach wspiera się sport zawodowy dużo bardziej niż w Krakowie. Sporo klubów ma wielkie dotacje. U nas się tego nie robiło. Rozumiem to. Jednak drużyny z Ekstraklasy i 1 Ligi to promocja miasta i zachęcanie młodych do trenowania. Nie ma to tylko waloru zawodowego, to budowanie idoli. Rozmawiamy z prezesem Królewskim. Można skomercjalizować stadion, można rozmawiać na temat operatora stadionu. W ZIS to nie działało. Może trzeba to zmienić w strukturach miejskich, może Wisła? Jestem otwarty na pomysły. Było spotkanie z prezesem, jest mapa drogowa. Z dnia na dzień decyzji o obniżce czynszu jednak nie będzie. Raczej komercjalizacja jest kierunkiem.
a propos obniżek czynszów i innego ulżenia nam w niedoli, trzeba pamiętać że Miszalski będzie celował w takie kompromisy nie tylko z przyczyn obiektywnych (budżet miasta), ale i tego że w tej sytuacji finansowej miasta patrzy mu na ręce opozycja i mieszkańcy - już zrobił się lekki smrodek z tytułu dopłacania do stadionu Wieczystej, 40 baniek za remont basenu na Koronie też się dość szeroko poniosło, wiadomo że na Wisłę jako na liczny elektorat będzie ciężej podnieść rękę jego przeciwnikom, ale można to retorycznie ładnie opakować w "niegospodarność miasta w trudnej sytuacji" nie narażając się kibicom Wisły i grzechem byłoby z tego nie korzystać
Odpowiedz cytując