d napisał(a):

Fajne grajki, tyle tylko że nawet biorąc pod uwagę specyfikę transfermarkt i ich oceny piłkarzy to to jest trochę sci-fi w naszym przypadku. Ktoś z czołowego klubu Ligue 2 miałby iść do Wisły?
Ale piszę głównie by docenić risercz i dobre chęci, jedno i drugie zapewne wyższe niż gabinetach na R22
|
Założyłem że raczej ich odpalili z jakiegoś powodu.
Ten Brazylijczyk to zapewne mental - zdjęcia z Neymarem na insta itd., myślę że dałoby radę go ściągnąć, bo dla niego moglibyśmy być trampoliną do Europy, tylko za frytki by do nas nie przyszedł...
Stylem gry nawet przypomina Neymara - ot, boiskowy gwiazdor który woli dryblować niż podać, ale z większą ilością zwodów niż Baena i lepszym prowadzeniem piłki.
Pewnie dlatego go puścili z Santosu i raczej też z tego powodu żadne mocniejsze kluby się nim nie zainteresują - w akademiach mają niegorszych zawodników, którzy dojeżdżają taktycznie i głową i mają 17/18/19 lat a nie 21.
Co do tego Iworyjczyka to nie wiem czemu się go pozbyli, zeszły sezon grał, ale wcześniej go wypożyczali.
Przychodzi mi do głowy jedynie to że uznali że jest nieperspektywiczny już i mają kogoś młodszego / lepszego.
Na pewno ma szanse znaleźć klub wśród średniaków Ligue 2 czy w Belgii, bo na ogóra nie wygląda.