Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.08.2024, 20:43
Markus napisał(a):Wyświetl post
Ci co tak rozpaczliwie chcieli więcej Polaków w kadrze Wisły, mogą w pierwszej kolejności znów pogratulować występu Biedrzyckiemu.

No ale niektórzy wolą, abyśmy stawiali na takich zawodników, bo dla nich Hiszpanie tacy jak Rodado to "zwykłe ogóry".

A potem się dziwią, że jest to, co jest.
Musisz jednak przyznać, że dzisiaj praktycznie z Hiszpanów grał tylko Rodado.
Baena to jeździec bez głowy, a Carbo miał dzisiaj najsłabszy mecz w Wiśle.
Już w pierwszej połowie Marc grał na zwolnionych obrotach, tracił piłki w pojedynkach jeden na jeden, nie potrafił odpowiednio szybko reagować na sytuacje stykowe, wyciągał nogę w kierunku toczącej się obok niego piłki z takim lagiem, jakby nie spał ostatnią noc.
Podejrzewam, że nie odpoczął dobrze po meczu pucharowym.
Szczytem lenistwa był jego strzał z pola karnego, który ledwo dotoczył się do bramkarza
Potem powtarzał to wszystko w drugiej części gry - był wolny, agresywny tylko wtedy, gdy był przylepiony do rywala, ale gdy do piłki było choć kilka kroków poruszał się jak miś koala - dostojnie, bez pośpiechu, tracąc, co się dało tracić.
Owszem, miał kilka świetnych podań (chyba miał asystę do Rodado?) i kilka (naprawdę kilka) dobrych odbiorów, co niewątpliwie statystyki pokażą
Ale to co odwalił w naszym polu karnym przy drugiej bramce dla arki świetnie podsumowało jego ciężkość, nieruchawość, spóźnienie do piłek - nie wybił piłki, którą miał pod nogami po grze w bilard atakujących arki i naszych obrońców, za to zrobił to rywal zdobywając gola.

Żeby nie było - dla mnie to żaden powód do satysfakcji - kolejny raz widać czego brakuje w składzie - kiedy najlepszy nasz środkowy pomocnik nie gra, i my nie gramy , nie potrafimy zorganizować gry w środku i tracimy przewagę zrobioną przez Rodado z pomocą skrzydeł.

Tak, wiem, że zaraz pójdzie cała wiązka i litania wszystkich Hiszpanów, ktorzy w Polsce się sprawdzili.
Nie neguję.
Twierdzę tylko, że to nie był dzień Carbo. Wielka szkoda, ale niekt nie może grac na 100% we wszystkich meczach sezonu.
Ostatnio edytowane przez FraMat : 19.08.2024 o godz. 20:46.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując