Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.08.2024, 14:01
Trzeba by było się rozglądnąć w ekstraklasie, najlepiej w Legii albo Lechu. Zaproponować, że szukamy młodzieżowca do pierwszego składu do gry w 1 lidze i że będzie grał od deski do deski, to może wypożyczyliby jakiegoś, który się ociera o 1 drużynę. Patrząc na jakość naszych wychowanków i fakt, że lekką ręką pozbywamy się Krzyżanowskiego to na pozycji młodzieżowca jest kaplica.

Jak dla mnie Kutwa to na tą chwilę nasze najsłabsze ogniwo. Chowa się przed piłką, jak już ją dostaje to gra do najbliższego, najczęściej do tyłu. W obronie nie jest jakiś mega widoczny, nie bryluje w odbiorach, przechwytach czy skokach pressingowych. W skrócie - nie dość, że czapka niewidka w konstrukcji, to w dodatku w destrukcji. Jedyny plus, że jako młodzieżowiec nie notuje głupich strat, ani kretyńskich zagrań w poprzek boiska.

Z drugiej strony mamy Piotrusia, który jak wejdzie z ławki to potrafi się spiąć i zagrać przyzwoite 15 minut na świeżości. Niestety, gdy zaczyna w 1 składzie to chłopa nie ma za bardzo na boisku. A jak już jest to irytuje stratami. Ja mam wrażenie, że ten chłopak nie ma wydolności na profesjonalne uprawianie sportu na poziomie seniora. Może być tak, że fizycznie to chłopak późno-dojrzewający, mi na właśnie takiego wygląda. W wieku 22-23 lat to może być zupełnie inny piłkarz, teraz można go wrzucić na murawę najwyżej na 20 minut, najlepiej na podmęczonego przeciwnika.

Poza tą dwójką nie mamy kompletnie nikogo. Wygląda to bardzo słabo.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 14.08.2024 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując