Wyświetl pojedynczy post
Witalis
Senior Member

Od: 06.2023

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.08.2024, 10:50
Sezon dopiero się zaczął, a porażka z Rapidem jest zaskoczeniem chyba tylko dla tych, którzy przez ostatnich 10 lat znajdowali się w śpiączce. Niemniej po powiewie entuzjazmu okazuje się, że przy kadrze liczącej prawie 40 zawodników trener dalej nie ma kim grać, co widzimy my i co widzi on sam (woła o wzmocnienia).

Rodzi się więc pytanie: czy ktoś trenera słucha? Czy istnieje kontakt na linii prezes-p.o. dyrektora sportowego-trener? Mam obawy, że nie. Obym się mylił.

Czy transfery Mikulca, Biedrzyckiego i Zwolińskiego zostały dobrze przemyślane?
Zwoliński, jak pisaliście, to duże nazwisko, ale czy pasuje do tego, co chce grać Moskal? Czy pasuje do Rodado? Czy pasuje nam charakterologicznie? Teraz pojawiają się posty, że niekoniecznie.
O Biedrzyckim nie wiedziałem nic - jak się okazuje jest obrońcą całkiem innym do tego, co chce grać Moskal.
O Mikulcu chyba nikt nic nie wie, poza tym, że nie poradził sobie z Rapidem. Ale to było chyba oczywiste.

Zobaczymy, co z naszymi skrzydłowymi.

Kiakos wydaje się ogarniać na 1. ligę.

Skoro mamy pieniądze (przedłużyliśmy Rodado), być może nie należało puszczać Goku do Wieczystej. Goku wystawiać razem z Rodado, a drugiego napastnika wstawiać za Rodado. Przynajmniej na początku.

Zakładając, że nie wymienimy teraz 3/4 składu, może trener Moskal powinien odpuścić i przemyśleć taktykę i zestawić grę od tyłu tak, żeby wydobyć atuty Biedrzyckiego i Urygi, nie ich wady. Przy okazji układając grę napastników, bo nawet ja dostrzegam, że coś jest nie tak.
Odpowiedz cytując