Wyświetl pojedynczy post
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.07.2024, 15:39
Ja przewrotnie powiem tak - gdyby nie czerwo to pewnie byśmy jakiegoś gola wcisnęli w drugiej połowie i wygrali.

Paradoksalnie - to był nasz najlepszy mecz z czerwoną kartką na koncie, bo z reguły jak łapaliśmy czerwo to nas wszyscy rozkładali na luzie na czynniki pierwsze. W tym meczu mimo gry w 10tkę byliśmy konkretniejsi od Polonii. Szkoda, że w końcówce zarówno Rodado jak i Zwoliński pudłowali. Oczywiście Polonia też swoje okazje miała, ale my mimo wszystko więcej i lepsze.

Przed meczem remis bym uznał za słaby wynik, po czerwonej kartce doceniam remis i walkę do końca o zwycięstwo. Tym razem się nie udało, ale widać, że jest odpowiedni mindset, determinacja i charakter w drużynie. Coś czego brakowało w poprzednim sezonie. My jak dostawaliśmy czerwo to już kupa naszym kopaczom dawała mentalny sygnał, że spotkanie jest w gaciach. Tym razem wytrzymaliśmy ciśnienie, walczyliśmy do końca i potrafiliśmy długimi fragmentami przejmować kontrolę nad meczem grając w dziesięciu. Za to należą się brawa.

Indywidualnie najlepiej grali Rodado i Sukiennicki, sporo ożywienia wniósł o dziwo Starzyński. Baena bardzo dobre zagrania i decyzje przeplatał bardzo słabymi. Ciężko mi ocenić poziom naszej gry, bo to był dopiero pierwszy ligowy mecz w tej rundzie. A jak to mawiają - pierwsze śliwki robaczywki. Czekam na więcej - bo szczerze - nie mam pojęcia na co stać tą drużynę.

Dodam też, że dobrze by było szybko odpaść z europejskich pucharów.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 28.07.2024 o godz. 15:44.
Odpowiedz cytując