FraMat napisał(a):

Ad. 1
Najprawdopodobniej miałem rację.
Przyjrzyjmy się tej sytuacji.
- Rude patrzy z niedowierzaniem na boisko, jak jego drużyna bije głową w mur.
- Jop mu cos pokazuje na boisku i mówi do Rude.
- Rude wydaje się nie słuchać i coś analizuje ze swoim asystentem.
Puśćmy wodze fantazji: co mógł powiedzieć Jop, na co Rude zareagował obojętnością?
- Patrz jak tam fajnie trawa rośnie.
- Trenerze, z którym z tych piłkarzy idziemy dziś na kolację?
- Tamten zawodnik rywala z zabrudzoną koszulką źle założył korki.
- Trenerze, rywal ustawił się w sposób, w jaki zazwyczaj na Wisłę inne drużyny się ustawiają. Można byłoby na to odpowiedzieć tak.... w polskiej I lidzie to zadziała.
Którą opcję wybierasz?
|
Fra Mat dalej kręci własny film i rozwija sobie własną fabułę.

O scenie na linii Rude-Jop pisał wówczas na przykład tak:
Fra Mat napisał(a):
|
widać było jak Jop coś mu tłumaczył (w mojej opinii - co mamy grać z taką drużyną jak Arka)
|
Fra Mat napisał(a):
|
Jop podchodzi do Rude i chce mu coś pokazać, co się dzieje na boisku, ale ten zdaje się go w tym momencie ignorować. Mowa ciała Rude brzmi: nie, nie, nie masz racji.
|
Teraz dalej układa im dialogi, których nie słyszał

Szkoda, że nie mieści się w nich na przykład sytuacja, iż Jop mógł wtedy zagadać Rude choćby: "czekamy ze zmianą gracza X jeszcze 5 minut?" Albo "czy gracz Y ma już iść na rozgrzewkę czy jeszcze nie?"
Gdzieżby, bo to już nie spełnia odgórnego założenia scenariusza, który miał pokazywać, że ten wstrętny Rude permanentnie nie słucha Jopa (przy jednym z wcześniejszych meczów już też coś takiego sugerował).

Nie słucha, bo pokazuje to niezbicie analiza mowy ciała dokonana przez Framata! Ta interpretacja nie może przecież kłamać i nie jest tendencyjnie napisana pod z góry założoną tezę!
Teraz drugi kabarecik Framata:
Fra Mat napisał(a):
|
Pokaż mi teraz, gdzie tu jest napisane, że to cytat z jakiejś strony w Rumunii, albo mnie przeproś.
|
No to spójrzmy na szerszy kontekst. Post z 18.03.2024, godz. 11:26
Fra Mat napisał(a):
wszelkie uwagi o Omranim cytowałem z for internetowych i mediów w Rumunii.
Nie ma tam mojego osobistego stanowiska.
|
Więc teraz sformułowanie "taki trochę starszy i grubszy Sobczak" napisały krasnoludki, jakiś inny Fra Mat, czy właśnie znów przyznałeś, że wtedy bezczelnie kłamałeś pisząc, iż w Twoich wpisach nie ma osobistego stanowiska, a wszelkie uwagi były cytatami z for internetowych i mediów w Rumunii?
Albo, albo.