[QUOTE["Watts"]dzięki
ja po prostu skorzystałem z twojego aparatu pojęciowego, traktujesz klub jak przedsiębiorstwo dla którego kibice są tylko zmartwieniem, więc ci odpowiadam, że nie jest tak, że atmosfera na trybunach nigdy, PRZENIGDY nie jest zaletą która przekłada się na twardą walutę, dlatego kara jedna czy druga może tutaj nie mieć zupełnie znaczenia
według ciebie aktywności które generują straty finansowe są jednoznacznie złe, takiej teorii moralności to chyba nawet Hume by nie wymyślił, obyś nigdy nie odpowiadał za politykę emerytalną albo służbę zdrowia

(ja wolnorynkowcem nie jestem, więc nie traktowałbym ludzi jedynie jako koszty)
argument ekonomiczny ma wyglądać na wymierny i obiektywny, więc w oświeceniowej "logice" ostateczny - nawet jak z premedytacją dobiera się dane wejściowe, ja z tym dyskutuję
nie chce mi się rozbierać na czynniki pierwsze słowa "chuligaństwo", po prostu mamy inne kryteria, według moich odpalanie rac się w nich nie mieści, tylko proszę nie pisz zaraz, że stanie na schodach które UEFA wyceniła chyba na 20 tysiaków? to jakaś zbrodnia którą trzeba wyplenić[/QUOTE]
Co? Ja napisałem tylko, że złe jest dobijanie klubu, który ledwo zipie dodatkowymi karami finansowymi.