Arked napisał(a):

Każda większa sankcja (zamknięcie stadionu, wykluczenie z pucharów) rozwala taką długofalową kalkulacje na łopatki. Wg mnie to się nie opłaca.
Wiadomo, że trybuny to nieformalna grupa przemocowa, gdzie decyduje ego osób decyzyjnych, a nie sens. Kluby idą im na rękę, bo po prostu są często ich zakładnikami. Bojkoty narzucone przez takie środowiska są również bardzo szkodliwe dla klubu. Więc klub jest między młotem, a kowadłem.
Na szczęście to jest forum i tutaj możemy pisać co myślimy, korzystając z mniej lub bardziej logicznego myślenia, nazywając rzeczy po imieniu.
___
Kiss i Duarte potwierdzeni. Zaczęliśmy to okno mocno do tyłu w porównaniu do rywali, ale w tym momencie wygląda na to, że przeprowadziliśmy potencjalnie najbardziej obiecujące transfery wśród 1 Ligowców. Zobaczymy jak to wszystko ze sobą zagra.
|
Co do Ultrasów - pełna zgoda. Mogli sobie race odpuścić, ale ważniejsze były Instagram i sława wśród sobie podobnych.
Co do transferów - od początku pisałem że nie ma pośpiechu. Lepiej poczekać i zakontraktować lepszego zawodnika niż jarać się że kadra zamknięta przed pierwszym meczem, żeby potem brutalnie zostać wyprowadzonym z błędu.
Także nakręcana tu panika że trzeba na cito tego czy owego jest bez sensu. Ściągnięcie Janczukowicza nie podniosłoby szans przejścia Rapidu