Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.07.2024, 14:47
AgresywnyChomik napisał(a):Wyświetl post
Calkiem serio bo nie mam pojecia o jego slaytch i silnych stronach czy mógłbyś popełnić jakis " scouting report" plus dlaczego powinien grać za Uryge bo to ze Łasicki (z nowym kontraktem) jest teraz 4 stoperem to naturalna kolej rzeczy.
Tu masz opinie o nim Macieja Skuchy: https://youtu.be/wlJRhS75GTQ?si=nWwr-xPTHY3kM9WD

Generalnie zgadzam się z jego opisem tego piłkarza. To obrońca o bardzo wielu deficytach w grze defensywnej: niezbyt szybki, mało zwrotny i siermiężny technicznie, potrafi popełniać poważne błędy, nie imponuje odbiorem i zmysłem taktycznym. Niemniej, w porównaniu do Urygi rusza się oczywiście znacznie aktywniej, lepiej biega i jest nieco dynamiczniejszy, co jednak żadną wielką sztuką nie jest. Nie wiem, czy Alan nie pozostaje obecnie w ogóle najwolniejszym stoperem pierwszej ligi, na pewno w tej klasyfikacji ciężko byłoby znaleźć mu godnego konkurenta.

Wracając do Biedrzyckiego: umie grać wślizgiem i celnie wyprowadzać piłkę. Będzie przydatny przy stałych fragmentach gry. Na poziomie ekstraklasy na razie go nie widzę.
Ostatnio edytowane przez Markus : 23.07.2024 o godz. 17:04.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując