Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.07.2024, 15:35
s1mone napisał(a):Wyświetl post
Patryko : Oczywistość.

Uważam, że większość transferów powinni być to goście, którzy ostatnio grali, a nie siedzieli. Jaka w tym kontrowersja My już pościągalismy gości do odbudowy lub grubo po 30tce: Basha, Łasicki, Sapała, Uryga, Junca, Satrustegui, Alfaro... Który z nich się sprawdził? Jeszcze stoperzy jako tako, Junca przez jedną rundę, no i Alfaro, który nie jest w stanie zagrać dwóch równych spotkań z rzędu. I spoko może Zwolak da radę, ja nie jestem tego taki pewien. Wolałbym kogoś z czołówki strzelców 2 ligi (nie orientuje się w niej, to tylko przykład).

Ale spoko może akurat tym razem to będzie strzał w dziesiątkę.

I nie. Nie gloryfikuje Sukiennickiego. On równie dobrze może skończyć u nas na ławce, albo się zaraz rozsypać. Dla mnie transfery jego i Mikulca to jest kierunek w jakim powinniśmy podążać. Trzeba nam gości na fali, ambitnych, którzy chcą w piłce zajść jak najwyżej. Tacy dla których przejście do nas to będzie awans sportowy i wyzwanie. Wiadomo, że część z nich odpadnie, zawsze część transferów jest nie trafiona. Chodzi mi o kierunek. Tylko tyle, aż tyle.

/edit : Watts - nawet nie wiedziałem, że tyle tam nastrzelał. Tylko popatrz on jest już w Widzewie. Widocznie się na nim nie poznaliśmy. Nawet widzę w barażach o 1 ligę 2 gole w 2 meczach. Ewidentnie Sobol by się teraz przydał. Oczywiście po rozegraniu sezonu od deski do deski. Rok temu był za słaby. Potrzebował tego doświadczenia na niższym poziomie i regularnej gry. Może trzeba było wypożyczyć, a nie odpalać. No cóż nie pierwsza pomyłka naszego 'scoutingu'.

Nie mam nic do doświadczenia. Jestem za doświadczeniem w wieku poniżej 30 lat. Dawać więcej gości ala Mikulec, a jak się trafi doświadczony młodzian jak Sukiennicki to też nic ino charpać.
Z tym już się mogę zgodzić. Problemem z zawodnikami under 30 na krzywej wznoszącej jest ich cena i to że mają lepsze oferty. Zwykle są poza naszym zasięgiem.
A napastnik to pozycja najdroższa.

Dlatego Zwoliński jest przyjmowany z takim entuzjazmem (czytaj - wszyscy oczekują że zagra minimum jak Sobczak).

Do nas mogą przychodzić młodzi czwartego sortu, czasem się system rąbnie i trafimy powyżej możliwości, w 90% wypadków - trafimy jak zwykle, czyli szrot. My nie rywalizujemy tylko z klubami z Ekstraklasy, to raczej kluby z Ekstraklasy rywalizują ze słabszymi klubami w strefie euro, a my zbieramy odpadki.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując