Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2024, 14:33
tas de fleia napisał(a):Wyświetl post
Łopatologicznie, wymienię Ci Hiszpanów, którzy ośmieszyli się w Wiśle w ubiegłym sezonie: Raton, Junca, Sartrustegui, Carbo, Goku. Jeśli o kimś zapomniałem to sorry, tak wielcy to piłkarze. Chyba że chodzi Ci o wymienienie piłkarzy danych narodowości w ostatniej dekadzie w lidze, to może teraz wymieńmy Słowaków, potem Czechów, a na koniec Serbów.
Argument o nauce języka jest tak samo kuriozalny jak Twoje brednie o tym, że Kwiecień ściągnął sobie jakiegoś Hiszpana bo to jedyna słuszna droga. Daj spokój albo pogrążaj się dalej
Wymieniasz pięć nazwisk, zaliczając do nich Carbo, najlepszego pomocnika Wisły w minionym sezonie, któremu na jego przestrzeni zawdzięczamy najwięcej pozytywów w jakości gry obok Rodado, co samo w sobie jest śmieszne.

Ale nawet z nim to jest zaledwie pięć nazwisk, można dołożyć do nich jeszcze Benito z poprzedniego sezonu.

Ja tylko w samej Wiśle na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat wymieniłem 12 piłkarzy, którzy się nie ośmieszyli i generalnie sprawdzili, będąc dla niej wartością dodaną.

Oprócz nich wymieniłem całe stado Hiszpanów, które było wartością dodaną także dla innych polskich klubów. Również jest ich znacznie więcej niż tych Hiszpanów, którzy w innych klubach okazali się transferowymi pomyłkami.

Teraz wymień Polaków, którzy na przestrzeni ostatnich lat grając w Wiśle nie ośmieszyli się swoją grą.

Ciekawe czy znajdziesz choć trzech takich, na całą potężną grupę polskich zawodników zatrudnionych przez nasz klub w tym czasie w pierwszej drużynie.

A potem zestaw tą liczbę z liczbą Hiszpanów, którzy sprawdzili się w Wiśle.

I pomyśl przez chwilę, zanim znów coś napiszesz.

Nigdzie nie napisałem też, iż Kwiecień ściąga Hiszpanów, bo uważa, że to "jedynie słuszna droga" budowania zespołu. Nie przekłamuj, rozpaczliwie próbując sprowadzać ten wybór do wszystkiego, tylko nie do tego, że widzi w nich odpowiednich piłkarzy do wzmocnienia Wieczystej na boisku - lepszych niż inne opcje, po które mógłby sięgnąć.

Dalej będę brnął w to, że najpewniej to jest Jego celem, a nie to, by ci Hiszpanie nauczyli go języka. Walcz z tym dalej.
Ostatnio edytowane przez Markus : 11.07.2024 o godz. 14:39.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując