Wyświetl pojedynczy post
skarabeus
Senior Member

Od: 02.2019

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.07.2024, 09:38
Arkadiuszu,

oczywiscie, ze sa wyjatki. Wyjatkiem jest medycyna na UJ, czy w Warszawie, Katowicach. I zgodze sie, ze akurat lekarzy (z grubsza) jako kraj potrafimy ksztalcic (to jak ich przy okazji psuje system to osobna kwestia).

Ja sie odnosilem stricte do pokolenia, ktore poza elektronika, sztuczna inteligencja, zastepowaniem myslenia przez apki, systemy informatyczne etc nie widzi innego zycia, rezygnuja z samodzielnego myslenia i analizowania.

krolewski jest pionierem tego typu "elity", bo wsrod 30paro latkow ciezko znalezc osoby tak ubezwlasnowolnione przez elektronike. Ale wsrod 20-30 latkow to juz jest istny dramat.

I uwierz mi, wiem co mowie, bo obecnie mam 11 pracownikow. Ich praca wymaga nieszablonowego myslenia, elastycznego podejscia do kazdego klienta, czesto zmiany draftu umowy pod konkretny przypadek. Ci po studiach tego nie potrafia, oni musza miec szablon, kalke 1 do 1 bo inaczej sie gubia i nie wiedza co maja robic, albo jak probuje cos "edytowac" to robia to w tak irracjonalnie glupi sposob, ze choc jestem do ludzi bardzo cierpliwy i wiele potrafie zaakceptowac to sam chwilami trace cierpliwosc

Dosc off topu.
Odpowiedz cytując