Wyświetl pojedynczy post
tas de fleia
Senior Member

Od: 02.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.07.2024, 20:06
Markus napisał(a):Wyświetl post
A to wszyscy wymienieni przeze mnie zawodnicy nie grali w Polsce, tylko w La Liga, Bundeslidze, czy innej Premier League?

No cóż, nie odpowiedziałeś na moje pytanie więc dalej pozostaje mi czekać na Twoje wyjaśnienie, jacy to Hiszpanie z wymienionej przeze mnie listy zawodników "sami się ośmieszyli" w naszym kraju, by było zasadne stwierdzenie, że nie opłaca się ich sprowadzać i kontraktować, bo właśnie tylko niby się ośmieszają. Przypomnę, że w ostatnich latach nie zatrudniała ich tylko i wyłącznie Wisła.

Z przyjemnością przeczytam też, jacy to Hiszpanie poza Fernandezem jak napisałeś uczestniczyli "w spadku Wisły" z Ekstraklasy, bo to bardzo frapujące jest, a ja może coś przeoczyłem.

W samej Wiśle jest lub była też bardzo pokaźna grupka Hiszpanów z ich niższych lig, która z pewnością nie ośmieszała się ciągle swoją grą jak jak Ty zasugerowałeś: Carlitos, Imaz, Rodado, Carbo, Mula, wspomniany Fernandez, Lionch, Fernandez, Ivan Gonzalez, Alfaro, Villar. Niektórzy z nich walnie przyczynili się do odniesienia przez nią największego sukcesu sportowego od 13 lat w postaci zwycięstwa w Pucharze Polski. Nim też się ośmieszyli?

Sugestii, że Kwiecień ściąga do swojej drużyny Hiszpanów (nawet nie wiedziałeś że więcej niż jednego w tym okienku ) dlatego, że być może chciałby nauczyć się języka, a nie dlatego, że musi uważać ich za odpowiednich i sensownych piłkarzy, już litościwie i kulturalnie nie skomentuję.

Nie każdy Hiszpan jest wartościowym i sensownym piłkarzem, nie każdy jest też udanym transferem, ale akurat większość grajków z tego kraju w Polsce sprawdziła się i była wartością dodaną w swoich klubach. Takie po prostu są fakty.
Łopatologicznie, wymienię Ci Hiszpanów, którzy ośmieszyli się w Wiśle w ubiegłym sezonie: Raton, Junca, Sartrustegui, Carbo, Goku. Jeśli o kimś zapomniałem to sorry, tak wielcy to piłkarze. Chyba że chodzi Ci o wymienienie piłkarzy danych narodowości w ostatniej dekadzie w lidze, to może teraz wymieńmy Słowaków, potem Czechów, a na koniec Serbów.
Argument o nauce języka jest tak samo kuriozalny jak Twoje brednie o tym, że Kwiecień ściągnął sobie jakiegoś Hiszpana bo to jedyna słuszna droga. Daj spokój albo pogrążaj się dalej
Odpowiedz cytując