emjot napisał(a):

cóż skoro kopacz chce iść
dajcie mu tą szansę
woli III ligę od II (tzn. II od I) to samo świadczy o tym ile tam ma zarobić
i jakie ma priorytety
pożegnać czule i wysłać na Ugorek
|
Zgadzam się, dla mnie samo to, że jest gotów tam pójść jasno pokazuje, że nie ma już krzty sportowych motywacji, a tylko finansowe, co źle wróży.
Jedyny problem mógłby być taki, że chyba z Rodado jakąś wyjątkową chemię mają i oby dla Angela nie był to jakiś dodatkowy argument, żeby się jednak zawijać i na to naciskać.
Co do przedłużonych dziś kontraktów to tak dyskutujecie o tym, ale tak naprawdę dla oceny tych ruchów kluczowe są przecież wynegocjowane pensje, których nie znamy.
Weźmy takiego Łasickiego: jego rola w zespole dramatycznie spadła w ciągu dwóch lat, z kapitana stał się kolesiem trwale przyspawanym do ławki i nie zapowiada się, żeby ta rola miała być znowu taka, jak na początku. Poza tym jest dwa lata starszy i miał niedawno operowane kolano, tak? Czyli normalny klub postawił by chyba sprawę jasno: godzisz się na adekwatnie mniejsze pieniądze albo goździk w łapę i do widzenia. Czy tak jest u nas? Nie postawiłbym na to centa.
Kolejny - Broda. Ja wiem, straszny pechowiec, ale no na litość boską, poza PP uzbierał w dwa lata 5 występów w I lidze rywalizując z Biegańskim i Ratonem. Ja rozumiem, że traktujemy go jak 3 bramkarza, który w założeniu nie ma żadnych szans powąchać murawy, więc kontrakt jest chyba adekwatny do niskich oczekiwań. Na pewno? ;D