Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.06.2024, 20:06
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Jest coraz gorzej bo zobowiązania z czasów ekstraklasy jeszcze na nas wiszą, a kasy jest coraz mniej. Więc nie ma się co dziwić.
Ale nikt się nie dziwi.

Co więcej, wiele osób pisze z jakich błędów to wynika, a także że przewidywało, że taka będzie naturalna konsekwencja tych błędów.

Natomiast Wolfy postanowił zaprzeczać rzeczywistości i zaprzeczać temu, że sytuacja uległa pogorszeniu - więc może spróbuj sobie z nim wyjaśnić jakim cudem zaprzecza temu pogorszeniu.

Oczywiście wiadomo w jakim celu - od jakiegoś czasu usiłuje wmówić osobom, które śmiały wytknąć mu pomyłkę w ocenie rzeczywistości, że teraz nagle jesteśmy w tym samym punkcie co sezon temu, a nawet - dzisiejsza nowość - co dwa sezony temu. Po to, żeby udawać, że analogiczne decyzje podjęte wtedy, kiedy jeszcze była jakaś kasa do rozdysponowania mogą przynieść analogiczne skutki teraz, kiedy tej kasy nie ma nawet na zapłatę prawomocnych wyroków sądowych.

Trwa konsekwentne budowanie narracji pod manipulacyjną tezę, że "kiedyś" drużyna była budowana lepiej a my chcieliśmy gorzej, więc mamy co chcieliśmy... przy zupełnym ignorowaniu faktu, że kiedyś budowaliśmy drużynę za kilkanaście milionów złotych, a teraz będzie drużyna za jakąś połowę - jak dobrze pójdzie - tej kwoty, z permanentnymi opóźnieniami w płatnościach, widmem bankructwa i komornikiem/FIFA na głowie.

Chłop jawnie szykuje sobie grunt pod to, żeby ewentualna porażka w tym sezonie o wiele słabszej drużyny zbudowanej za o wiele mniejsze pieniądze i w o wiele większych problemach płynnościowych, była jakimś dowodem na to, że to on miał rację w ocenie tego sezonu. Na taką manipulację akurat mojej zgody nie ma i będę to pisał już teraz.

Cytat:
[Dlatego zobowiązania są płacone w ostatnim możliwym terminie. Trzeba by wiedzieć kiedy był wymagalny termin zapłacenia tej raty, żeby wiedzieć jak długo trwa taka procedura zawieszenia.
Ban jest ściągany automatycznie, jeśli klub zapłaci, a drugi klub to potwierdzi (lub w wyznaczonym terminie się nie odezwie). Zakaz transferowy nie jest karą dla klubu, tylko środkiem egzekucyjnym - służy do przymuszenia klubu, aby zapłacił zaległości przy zastosowaniu takich sposobów, jakie FIFA ma do dyspozycji.

A jak jest nakładany - było już opisane wyżej. Potrzebne jest wiele miesięcy niepłacenia, żeby wszedł w życie. I nie jest nakładany automatycznie. Wymaga skrajnego wkur*ienia drugiej strony m.in. tym, że ma się w d*pie nawet prawomocny (ostateczny) wyrok FT przez co najmniej półtora miesiąca - procedura jest uruchamiana na jej wniosek.

Cytat:
Co jest gorzej w tym sezonie w porównaniu do zeszłego? Miejsce w tabeli ligowej to jedyny wyznacznik?
Jedyny na pewno nie. Główny - tak, jak najbardziej.

Cytat:
Niestety jest grupa defetystów, którzy dostają wściku pod byle pretekstem. Nawet testowanie jakiegoś grajka jest okazją do biadolenia, natomiast wszelkie pozytywne informacje, nie wzbudzają żadnego zainteresowania. Całkowita patologia.
Tu nie chodzi o defetyzm. Ja generalnie nie wypowiadałem się już ani w temacie testów amatorów niemieckich, ani w temacie zakazu transferowego.

Zareagowałem dopiero w momencie, kiedy - pomijając już wywoływanie osobiste mojego nicka przez Wolfy'ego - zobaczyłem zaklinanie rzeczywistości, jakoby ten ban był czymś absolutnie normalnym i zwyczajnym, uzupełniane o radosną twórczość tłumaczącą go rąbnięciem się.

Sorry, w takie bajki może uwierzyć tylko ktoś, kto nie ma pojęcia o procedurach przed FIFA.
Odpowiedz cytując