Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.06.2024, 13:31
Arked napisał(a):Wyświetl post
A z "polskoligowców" wypala co 10 albo gorzej. Młyński, którego przyjściem się tu forum jarało, przegrał rywalizacje z Alfaro, Villarem i Baeną, których nawet nie wymieniłeś jako udane transfery.
Jak dla mnie takie transfery jak Alfaro, Villar czy Baena to były w sumie dobre posunięcia
Owszem, ci gracze mają swoje niedostatki, dlatego nigdy w Hiszpanii nie zaistnieli na poważnie, ale na nasze warunki ich jakość była wystarczająca.

Mam pewne problemy tylko ze zrozumieniem tego, co dzieje się u nas, że każdy praktycznie piłkarz jaki do nas trafia, nawet jeśli początkowo dobrze rokuje, potem zjeżdża z jakością, chyba że przechodzi do innej drużyny, gdzie wchodzi na wyższy level.
Przykładów mógłbym mnożyć i chyba każdy, kto śledził, co działo się w ostatnich latach w klubie może to potwierdzić i takich przykładów podać multum.

Być może się mylę, ale takie zjawisko obserwuję po zakończeniu etapu, gdy to SKWK z Sarapatą było właścicielem (no może poza Rodado).
Dlatego skłaniam się do stwierdzenia (zawoalowanego) Drozda, że w klubie, lub raczej wokół niego jest jakieś "bagienko", które uniemożliwia rozwój w Wiśle raczej w miarę dobrych piłkarzy.

Nie chcę teraz wydawać opinii jakiej natury jest to "bagienko". Czy wynika z nieudolności organizacyjnej czy z działalności przestępczej.
Jednak juz samo postawienie takiego pytania (przed czym długo się wzbraniałem) pozwala domyślać się o czym myślę.

W razie gdyby ktos zdenerwował się postawieniem takiej tezy, patrz mój podpis.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując