Wyświetl pojedynczy post
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.06.2024, 21:47
azor napisał(a):Wyświetl post
Czy Ty naprawdę jako punkt odniesienia bierzesz mistrzostwo Francji z połowy lat sześćdziesiątych?

Wytknąłem Ci tylko, że inaczej brzmią 43 punkty w 34 meczach, a inaczej 43 punkty w 34 meczach choć warto pamiętać, że wtedy za zwycięstwo dostawało się 2 a nie 3 pkt.
To jest genialne. na pewno to zapamiętam: "Wytknąłem Ci tylko, że inaczej brzmią 43 punkty w 34 meczach, a inaczej 43 punkty w 34 meczach "

Różnica pomiędzy "43 punktami w 34 meczach", a "43 punktami w 34 meczach" aż kopie po oczach.

Nowe, nie znałem

A sytuacja jakiegokolwiek klubu z lat sześćdziesiątych ubiegłego wieku jest tak samo odległa od obecnych uwarunkowań i tak samo nadaje się do hipotetycznych porównań, jak sytuacja jakiegokolwiek klubu sprzed 13 lat, czy Bayernu Monachium sprzed 30-stu.

Została przywołana tylko dlatego, by zobrazować absurd mówienia, że mistrzostwo, do którego wystarczyła mniejsza liczba zdobytych punktów przestaje być wartościowym mistrzostwem i świadczy o jakiejś słabości drużyny, choć chwilę później ta drużyna osiąga historyczny sukces w Europie.

Futbol, nie mówiąc już nawet o sytuacji Wisły, dziś nie jest ani dokładnie taki sam jak w XX w., ani dokładnie taki sam jaki był w tych pozostałych przypadkach.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując