Wyświetl pojedynczy post
Martinho
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2024, 21:09
Nie mogę sobie darować, jak to się pięknie zestarzało

12.05.2024
Martinho napisał(a):Wyświetl post
Ja naprawdę nie mogę zrozumieć że są tutaj ludzie którzy żałują że nie przejęła nas firma krzak z Dubaju. Przecież to już teraz można powiedzieć jak to się skończy. Póki będzie się kręcić z kasą z C+, transferami(na razie trafili, nie zawsze będą) i z miasta (aktualnie mają umowę nie na 5 tylko 25 mln zł) to sobie bedą pływać w ekstraklasowym akwarium, ale jak się odwróci to albo kupi ich ktoś faktycznie kasiasty albo polecą w strzepy jak np. polonia po wojciechowskim. Tam nie ma jakichs arabskich szejków z setkami milionow euro w tle ani jakiegos top knowhow(jakby było to raczej dostaliby licencje, prawda?). W tym sezonie są beneficjentem płaskiej stawki gdzie każdy traci punkty co 2 kolejki i maja farta w meczach jak Ruch sezon temu. Jak fart się skończył Ruch leci z ligi, za rok jak to samo spotka lechie to oni polecą ale do 4 ligi.

U nas jest jak jest ale to przynajmniej kierunek który znamy, i o którego efekty ja w dłuższym okresie jestem dziwnie spokojny.
Post sprowokował odpowiedzi, m.in:

sorino napisał(a):Wyświetl post
Podsumowując, start w Wiśle Mada miałaby jeszcze łatwiejszy, ponieważ w Krakowie był praktycznie zbudowany zespół, a w Gdańsku ze składu ekstraklasowego ostał się jedynie Conrado oraz młodzi: Piła z Sezonienką. Został zatrudniony nowy trener. Od zera musieli klecić skład już w trakcie sezonu. Zatrudnili pogonionego z Wisły Chodorowskiego oraz doświadczonego w Premer League Blackwella, który miał oceniać drużynę. Zespół zaczął funkcjonować i następnie zrobił awans w dobrym stylu. Królewski nie potrzebuje żadnego Blackwella, bo ma swój komputer, dane, alternatywne tabelki, xG, xP, xD, etc.

Masz rację, nie da się zrównać sytuacji tych dwóch klubów. Lechia startowała z poziomu czarnej dupy, Wisła z poziomu dworu królewskiego, nauczeni I ligi, w glorii Rycerzy Wiosny, którzy zawalili końcówkę sezonu, ale teraz wszystkich pozmiatają, bo przecież teraz będzie progres, trwa proces, zostawiamy tego samego trenera, który zrobi korekty. Na końcu wyszło, że startująca z czarnej dupy Lechia zrobiła awans,
azor napisał(a):Wyświetl post
uuuuła, zaorane
skarabeus napisał(a):Wyświetl post
Sorino,
lepiej bym tego nie napisal fuckin logic - to dwa slowa, ktore idealnie oddaja klimat Wisly.
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Dlatego tak polubiłem to forum. Tutaj połowa wprawdzie łyka prawdy objawione prezesa bez sekundy refleksji, ale jest druga połowa, która coś wnosi i którą warto poczytać. Na twitterze czy FB odetek inteligentnych inaczej przekracza 90%.

Czyli wychodzi na to, że pogoniony z niejasnych powodów Ufer (bo przecież w to że chodziło o pochodzenie kasy i artykuł Jadczaka nikt poważny nie uwierzy) przy pomocy pogonionego Chodorowskiego w kilka tygodni w lecie i w okienku zimowym złożyli drużynę, która wytarła podłogę Wisłą budowaną od roku przez trzy okienka przez Kiko i Królewskiego.

Wszystko wskazuje, że zrobili to wydając mniej kasy bo patrząc na wiek i ligi pochodzenia zawodników Lechii mogę się założyć że przeciętnie kosztują połowę tego co nasze gwiazdy i nawet Fernandez czy spady po Mandziarze (Kuciak) zawyżające budżet tego nie zmienią.

Taka piękna katastrofa i wielopoziomowa komoromitacja człowieka o ksywie Zaskroniec.
Czasem rzeczywistość jest brutalna, a analiza wsteczna zawsze skuteczna
"Gdy nadchodzi burza ludzie pokazują swoją prawdziwą naturę. Jedni chowają się ze strachem. Inni rozpościerają szeroko skrzydła do lotu."
Odpowiedz cytując