Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.06.2024, 16:11
@MaLk - wyczerpałeś już moją cierpliwość.
Skautów, analityków etc. ktoś musi zatrudnić, zadaniować, ktoś ich raporty musi zaopiniować. Dlatego to się nazywa SIATKA skautingu.

Albo jesteś wyjątkowo głupi, w co nie wierzę, albo wyjątkowo perfidny. Cały Twój bełkot wybiórczo omija istotę problemu którą opisałem: KTOŚ TYCH LUDZI MUSI ZATRUDNIĆ I NIMI ZARZĄDZAĆ. Ty piszesz o zatrudnieniu doświadczonego skauta za dwa tysiące euro bo tyle zarabiał Omrani. Czysty bełkot pod publiczkę. Lemingi będą klaskać, a czy te raporty będą coś warte, czy ktoś je w ogóle przeczyta, kto przejmie później obserwację najlepiej rokujących... Wiesz o tym, ekspercie, że zawodnika obserwuje kilku skautów z rosnącym poziomem starszeństwa żeby uniknąć wałów i błędnego osądu? Że raporty powinny spływać do ludzi którzy ustalą priorytety? Że to wszystko musi być zgrane ze sztabem pierwszej drużyny, z rezerwami, z CLJ żeby nie skupić się na pozycjach na których piłkarze są nam niepotrzebni?

Ale my tego (jeszcze?) nie mamy.

To jest dokładnie kazus Pasiecznego. Wszyscy trują o dyrektora sportowego - no to macie dyrektora sportowego! Mniejszych szkód narobiło trio biorąc szrot od menedżerów. Ktoś by napisał - paradoksalnie, ale nie, to jest normalne że władza i pieniądze w rękach ludzi niekompetentnych to przepis na katastrofę. Skaut nie narobi takiego syfu, ale zmienić nic nie zmieni. Homeopatia.

Post faktum możemy ocenić że Omrani nie wypalił, ale bez działu sportowego ten skaut jest nam potrzebny jak świni siodło. Do tego piję. Do dennych, populistycznych historyjek na poziomie "niech grają młodzi z rezerw, bo mają Wisłę w sercu ( )". Żałosnych, niemerytorycznych prób użycia frustracji do ataku na Królewskiego - kiedy w sumie są przecież niepotrzebne. Jasne, debile przyklasną, ale czemu to służy?

Także ekspercie - struktur nie buduje się od najniższysz stopni, bo akurat mamy wolne 2k euro Podejrzewam, że to wiesz, dlatego zakładam złą wolę.

I dlatego mnie irytujesz.

@s1mone - skończ się ośmieszać. Trzeba być skończonym idiotą żeby twierdzić że Raton to najgorszy bramkarz w historii Wisły. Sam żyjąc zdecydowanie krócej jestem w stanie wymienić kilkunastu gorszych sportowo, a i takiego który nasze mecze sprzedawał, brał kasę za wpuszczanie goli. Raton bywał niepewny, ale kilka meczy nam wybronił.

@FraMat - zacznijmy od tego że Raton był - w odróżnieniu od Brody - zdolny do gry. A że lepszy - to akurat żadna sztuka.
Czy AI zaopiniowało Kuna? Zobaczymy czy tu w ogóle przyjdzie, czy tylko meczyki to sobie wymyśliły dla kilków
Ostatnio edytowane przez wolfy : 16.06.2024 o godz. 16:43.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując