Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.06.2024, 13:48
MaLk napisał(a):Wyświetl post
Brawo, zrozumiałeś sens mojej wypowiedzi.
Sens Twojej wypowiedzi był taki że fiksujemy się na Hiszpanach albo byłych piłkarzach Rakowa jako przemyślany wybór. Że nikt w klubie nie zauważa że powinniśmy mieć szeroką sieć skautów i ekspertów. Ot - typowe brednie kanapowego znawcy.

Brutalna rzeczywistość jest taka że skauting kosztuje i buduje się go latami. U nas chałupniczo wdraża się różne tymczasowe rozwiązania bo działu sportowego na jakimś sensownym poziomie u nas nie ma. Aktualnie mamy w nim kilka osób, z czego połowa od tego co nazywamy AI.

Podobnie jest zresztą ze szkoleniem, połowa idiotów tutaj uważa że wystarczy wziąć losowego chłopaka z rezerw, dać mu grać i wszystkiego się nauczy w lidze

Także cała Twoja tyrada to banały bez przełożenia na rzeczywistość. "Powinniśmy zbudować profesjonalną siatkę skatów i dział sportowy od razu nie mając na to pieniędzy a nie ściągać Hiszpanów" - taki jest sens Twojej wypowiedzi. Super. A masz pomysł jak to zrobić?
Czyli tak naprawdę, tak jak napisałem - opisujesz skutki nie rozumiejąc przyczyn.

W przypadku Sapały kompromitacja dotyczyła tego że Brożkowi czy tam Brzęczkowi nie chciało się nawet sprawdzić czy z Sapałą wszystko OK, dlaczego nikt inny go nie wziął przez pół roku. To jest taka czerwona flaga której niesprawdzenie jest kompromitujące.

P.S. A co do Rude - sorry, ale ja nie patrzę na wyniki po 5 miesiącach czasu jako podstawowe kryterium. Zakładam że każdy trener potrzebuje czasu żeby coś zbudować. Miotanie się jak pchła na grzebieniu zostawiam takim "ekspertom" jak Ty.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 13.06.2024 o godz. 14:15.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując