wolfy napisał(a):

Niestety, w odróżnieniu od Karheropa nie mam wyobraźni która pozwala mi w każdym Polaku poniżej 25 roku życia widziec potencjalną gwiazdę pierwszej ligi. Nie przypisuję też nacjom cech - Polacy mają bardzie wywalone na Wisłę niż Hiszpanie bo zbieramy z krajowego rynku śmieci, a Hiszpanie są lepiej wyszkoleni bo - uwaga - szkolą swoich piłkarzy i nawet odpady mają podstawy u nas dostępne tylko najlepszym. Taki Carbo na boisku dawał ile mógł (a grał niemal wszystko), a Sapała dreptał sobie myśląc o najbliższej imprezie.
Także nasz jeszcze tańszy skład to będą raczej Olejarki niż Czubaki.
|
Czemu zestawiasz jednego z najlepszych Hiszpanów w 1 lidze z jednym z najgorszych Polaków

zestaw sobie Carbo z Bartoszem Wolskim czy Tomaszem Neugeauerem. Inaczej to będzie typowa manipulacja pod tezę jaka uprawiasz.
Niech sobie przyjdą nawet sami obcokrajowcy w tym oknie, jeśli tylko będą to transfery skrojenie pod 1 ligę. Jak to zda plan to mam na to wywalone z jakiego będą kraju. Obawiam się jednak że będzie tak jak z ostatnim zaciągiem, który nim się zaczął to już się skończył i osiągnął historyczne miejsce w Historii Wisły. I dokładnie to samo mówiłem gdy zatrudniano analityka.
Jako fan statystyki to muszę Cię rozczarować. Na razie jest ona w tej materii bezwzględna. Więcej z tej ligi się awansuje typowego polskiego szrotu jaki był w Puszczy, Katowicach czy Ruchu niż tego który ściąga Wisła. Jeśli nie masz milionów monet jak Lechia to obcokrajowcy powinni byc dodatkiem, który będzie robił różnice, a nie obstawiać nimi trybuny czy pączkarnie, bo już nie masz gdzie ich upchnąć.