Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.06.2024, 21:49
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To akurat wiadomo. Będą młodzi "zdolni" i poza tym będziemy "grali tym co mamy ", Karherop i MaLk zapewne popłaczą się ze szczęścia Oczywiście - radość nie potrwa długo, dlatego trzeba świętować już teraz.

@MaLk - mam pytanie. Jeśli głównym celem klubu jest awans, ale ostatecznie uda się uniknąć degradacji, to czy będzie to jednak sukces czy trener do wywalenia? No bo przecież wiedział co bierze, znał cel etc...
Tak bez związku z czymkolwiek pytam, jako kontynuację wcześniejszej dyskusji
Widzę, że wypaczanie tego, co piszę jest zaraźliwe.

Powtórzę zatem kolejny raz - dlatego wybór trenera w połowie minionego sezonu był tak ważny, bo był to prawdopodobnie ostatni sezon, w którym mogliśmy wystawić stosunkowo mocny (na tle rywali) skład.

Twierdzenie, że w jakikolwiek sposób rajcuje mnie perspektywa grania jeszcze słabszym składem niż w poprzednich dwóch sezonach, niezależnie od tego czy mówimy o jeszcze tańszych Hiszpanach czy jeszcze tańszych Polakach jest, delikatnie rzecz ujmując, nadużyciem.

Niczego zatem nie świętuję. Wprost przeciwnie.

Zgodnie z tradycją kolejny sezon rozpoczniemy z jeszcze słabszą kadrą, a więc z jeszcze niższym potencjałem sportowym. Zakładam, że na tę chwilę nawet Moskal nie wie jak będzie wyglądała ta kadra, a co za tym idzie nie jestem w stanie powiedzieć czy chłop rzeczywiście wie "co bierze" - inaczej niż Rude, który jednak obejmował drużynę w trakcie rozgrywek i miał tutaj pełną wiedzę. Na tę chwilę nie słychać nawet jakichś jednoznacznie formułowanych po stronie klubu głosów, że "głównym celem jest awans" (inaczej niż za Rudego), więc ciężko powiedzieć też, żeby znał cel. Realnie i główny cel, i zasoby będzie można określić gdzieś w okolicach końca sierpnia - wtedy będziemy wiedzieli z czego w ogóle rozliczać Moskala.

Ewentualny awans w tych uwarunkowaniach będzie niewątpliwym sukcesem. Ale może się okazać, że trzeba będzie walczyć o utrzymanie/przetrwanie.
Odpowiedz cytując