Jaroo1 napisał(a):

Wow, drozd, czyli mówisz, że nie będziesz już napierdalał cyklicznie na Polaków jakim sa szrotem?
Tylko zastanów sie co powiesz, żeby się tak nie skończyło jak ostatnio z przepraszaniem...
drozd:
|
Chyba mnie z kimś pomyliłeś. Nigdy nie powiedziałem o naszych grajkach, że są szrotem, bo trudno o bardziej kretyńskie określenie. Zwracałem tylko uwagę że naszym piłkarzykom zdarzało się w lidze bardzo często olewać swoje obowiązki na boisku. Nie wynikało to z braku umiejętności, bo żeby przypilnować przeciwnika przy wyrzucie z autu takich nie potrzeba. Niektórzy snuli teorie, że to taktyka była zła. Problem w tym że w Pucharze jakoś taktyka im nie przeszkadzała. Powód zatem był inny i Rude o tym Moskalowi powiedział. To był jedyny moment konferencji kiedy Kazek zmienił ton głosu. Zresztą sam Moskal wyraźnie zaznaczył że dwie postawy drużyny w zależności od rozgrywek to dziwna sytuacja.
A co do przepraszania. Tak błagać o przeprosiny jak to zaprezentowałeś to moim zdaniem żenująca postawa. Zwłaszcza, że sam prezentujesz poziom wypowiedzi tak rynsztokowy, że każdą wypadałoby zaczynać od przeprosin dla wszystkich czytających.
Jagul napisał(a):

Przecież jeszcze w maju pisałeś, że Alfons z Kostaryki przeprowadził selekcje, która zaowocuje w następnym sezonie 
Teraz nagle Moskal musi budować od zera?
|
Kolejny kulturalny...
Przeprowadził i w tydzień po ostatnim meczu nie ma już dużej grupy piłkarzy którzy byli mało przydatni. Jest jeszcze kilku którzy warto żeby odeszli i kilku którzy warto żeby zostali, ale możliwe że odejdą bo ktoś ich kupi. Możliwe więc, że odejdzie kilkunastu zawodników. Było to wiadome już w zimie, ale nie było wiadome w jakiej skali. Dlatego dziwić się że
"Teraz nagle Moskal musi budować od zera?". Może tylko ktoś oderwany od rzeczywistości.
Trener, który przychodził w zimie brał na siebie duże ryzyko, dlatego chętnych wielu nie było. Okazało się, że to nie umiejętności były głównym problemem tej grupy. Niestety problemy z głową często są nie do przeskoczenia. Teraz Moskal już wie jak wygląda drużyna w tych kwestiach. Widać to w wypowiedziach, a dzięki temu że łatwiej będzie mu dobrać zawodników niż byłoby to w zimie, część problemów będzie mógł rozwiązać personalnie.