Wyświetl pojedynczy post
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.06.2024, 12:52
Ja myślę (ale może się mylę), że w tym sezonie polityka transferowa mogłaby zostać podzielona na dwa etapy:
- pierwszy do zakończenia udziału w eliminacjach LE czy LK lub do ich nieoczekiwanego wydłużenia czyli praktycznie do 1 sierpnia 2024, kiedy to odbędzie się mecz rewanżowy II rundy (czy to LE czy to LK)
- drugi po zakończeniu tego dodatku do sezonu.

Na potrzeby pierwszego etapu czasami biorące w nim udział słabsze drużyny (do których zalicza się tez Wisła) zatrudniają na czas tychże piłkarzy z doświadczeniem, obyciem w LE czy w LK z możliwością rozwiązania kontraktu po odpadnięciu.

Tak na przykład robi teraz nieoczekiwany uczestnik z Rumunii II-ligowy Corvinul Hunedoara.
Na potrzeby tylko i wyłącznie eliminacji Corvinul pozyskał niedawno na zasadzie wypożyczenia Brazylijczyka Rogera. To środkowy ofensywny pomocnik wart wg Transfermarkt 500tys euro mistrz Łotwy z FC Riga z 2019 i 2020 roku oraz mistrz Rumunii z CFR w 2022 majacy w związku z tym doświadczenie w europejskich pucharach.

Ciekaw jestem czy prezes myśli o czymś więcej niż tylko o udziale w pierwszych dwóch rundach eliminacji a jeśli tak, czy będą podjęte w tym kierunku jakieś kroku, także transferowe.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując