Cytat:
Gdy cię słucham, to wydaje mi się oczywiste, że poza informatyką ukończyłeś socjologię (śmiech).
Studiowałem na AGH, gdzie łączyłem studia techniczne z humanistycznymi, w stylu takim, jak się to robi w Stanach Zjednoczonych, między innymi na MIT (Massachusetts Institute of Technology - przyp. red.). Tam się zaprasza do myślenia ponad specjalizacją, ponad jedną dziedziną. To bardzo rozwijające.
|
Dobra wiadomość jest taka, że Królewski ciągle podczytuje to forum, bo w takie przypadki jak to, że nikt nigdy nie pochylał się nad kwestią tej socjologii, a nagle tuż po poruszeniu tego wątku na forum pojawia się ona w wywiadzie, to średnio wierzę
Szacun za próbę wyprzedzającego neutralizowania tego, czego wywleczenie w tłiterowych bojach stało się już kwestią czasu. Znak, że coś tam rozumie z tego, jak działa opinia publiczna.
Natomiast jednak mocno śmieszy przywoływanie autorytetu MIT w kontekście tej socjologii na AGH-u. Jest to równie przekonujące, co powoływanie się - toutes proportions gardees - na metodę prowadzenia studiów MBA na jakimś Columbia albo innym Cornellu przez kogoś, kto skończył polskie MBA na jakiejś Akademii Śląskiej. Teoretycznie zasada prowadzenia studiów jest taka sama, ale praktycznie... no, jest jak jest