Drozd napisał(a):

|
Jeżeli taki pojedynek pierwszoligowca z drużyną z Kosowa będzie chciało zobaczyć 1 mln widzów to gwarantuję Ci że stacja poszuka pieniędzy na wyprodukowanie sygnału...
|
Brawo. To już będzie na pokrycie kosztów. To jeszcze brakuje pokrycia kosztów zapłaty Wiśle tego 1 mln zł oraz marży samej stacji telewizyjnej.
Cytat:
|
Firma Sponsoring Insight przeanalizowała dane dostarczone przez Nielsen Media. Z tych analiz wynika, że największą oglądalnością cieszyły się I-ligowe mecze z udziałem Wisły Kraków. "Biała Gwiazda" występowała na sportowych antenach Polsat najczęściej, bo aż 16 razy na 19 spotkań ogółem. Skumulowany AMR (z ang. Average Minute Rating, czyli średnia oglądalność minutowa) wyniosła w przypadku Wisły prawie 1,1 mln.
|
Brawo. Teraz weź sobie jeszcze poprawkę na porę meczu (porównywanie meczów głównie weekendowych w dobrym czasie antenowym) na mecz z jakimś słabeuszem z końca świata w czwartkowy, wakacyjny wieczór.
Z danych za zeszły sezon wynika, że drużyny bardziej od nas popularne (Lech czy Legia) w zeszłym roku we wstępnych fazach z litewskimi czy kazachskimi drużynami oglądało po 100-150 tys. widzów...
https://futbolnews.pl/newsroom/75274...olskich-druzyn
Ja nie mówię, że nikt nas nie pokaże - pewnie chętny się znajdzie. Ale 1 mln złotych, które dodatkowo, ponad koszty miałby ktoś nam za to zapłacić? Litości...