Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.06.2024, 20:35
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Bo Sobolewski pasował jak pięść do nosa pod to co mieliśmy grać. Rude nie sprawdził się jako ratownik,.ale to dobry trener.
Osobiście chciałem Brosza albo Moskala po tym jak Sobolewski zrezygnował.
Ale to w ogóle nie w tym rzecz, bo sam wtedy krytykowałem Sobolewskiego. A później sam miałem wątpliwości co do tego, czy to jest dobry czas i miejsce na zatrudnienie trenera typu Rude w roli strażaka i wyraźnie to artykułowałem zanim mleko się rozlało.

Tutaj chodzi mi wyłącznie o to, że istnieli trenerzy, którzy byliby w stanie z tego składu wyciągnąć coś więcej ("magicznie poukładać"). Przynajmniej baraże, może coś więcej - ciężko powiedzieć - ale baraże na pewno były w zasięgu wielu trenerów. Z tym składem.

Nie można zrzucać teraz odpowiedzialności na zawodników za to, że Rude sam nie potrafił tego poukładać. Nie można przedstawiać tego jako jakiegoś mission impossible. Zwłaszcza jeżeli wcześniej krytykowało się Sobolewskiego za to, że nie potrafił ułożyć drużyny, obciążało się go odpowiedzialnością za grę obrony, rozliczało z punktów itp. To po prostu nieuczciwe.

Trener, który przyjdzie teraz, według wszelkiego prawdopodobieństwa będzie miał mniejsze pole manewru i jeszcze gorszy skład do dyspozycji. Zobaczymy czy i jak to ogarnie.
Odpowiedz cytując