Wyświetl pojedynczy post
Stelio
Senior Member

Od: 09.2013

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.05.2024, 19:04
MaLk napisał(a):Wyświetl post
A bo ja wiem? Zawsze jest szansa, że Kuba jednak nauczył się na błędach. Zwłaszcza że, po przerwie na Królewskiego, miałby szansę na nowe otwarcie na nowych zasadach bez jakiejś specjalnej szkody dla ego.

Dla Królewskiego teraz każda odmienna decyzja od poprzednich, to bezpośrednie przyznawanie się do błędu i ujma na honorze. Kuba może wejść bez takiego bagażu, udając, że czasy Brzęczka i Dawida to było dawno i nieprawda.

Z drugiej strony Królewski już tyle tutaj wtopił kasy i zdrowia, że być może byłby już skłonny nawet pogodzić się z sytuacją i zaakceptować rzeczywistość. Ale nie mam pewności czy to jest już ten moment.
TJ o tym wspominał, podobno za czasów trio Królewski był w zasadzie przytakiwaczem JB. A przynajmniej jeśli chodziło o podejmowanie strategicznych decyzji. Dlatego uważam, że z JB styl zarządzania by się nie zmienil. Może przynajmniej nie byłoby wygłupów na Twitterze. Ale twierdza byłaby jeszcze bardziej oblężona niż teraz i winnych szukano by wszędzie tylko nie u siebie. Sytuacji finansowej też by nie poprawił bo mimo bycia majętnym człowiekiem to raczej nie jest poziom na utrzymanie klubu tego kalibru. Jeśli zmieniać właściciela to tylko na kogoś totalnie z zewnątrz, okazja się nam trafiła rok temu i to było coś czego Wisła potrzebowała. Ekipa z know how, pomysłem na budowę druzyny, pionu sportowego i cały model biznesowy polegający na promocji utalentowanych młodych graczy z dobrze wyskautowanego rynku.

No ale jaroslaw wiedział lepiej.
Odpowiedz cytując