emjot napisał(a):

to mi się śni
ta dyskusja o Bakero mnie rozwaliła
|
Emjocie, nagle masz problem z czytaniem ze zrozumieniem czy świadomie przekręcasz to, co piszę?
Więc specjalnie dla Ciebie:
Ja nie twierdzę, że Bakero jest wybitnym trenerem, zapewne nawet dobrym trenerem nie można go nazwać. Lech uważał go za dobrego, dlatego go później zatrudnił. Natomiast z pewnością był trenerem, który bez wcześniejszej znajomości specyfiki polskich lig punktował w naszych realiach - i to nawet będąc tym jak niektórzy dowodzą bardzo słabym coachem. W pierwszym meczu zremisował z Legią, w drugim wygrał.
To, że znajomość specyfiki polskich lig nie jest niezbędna czy niczego tu nie uniemożliwia pokazują również przykłady wielu innych trenerów na czele Bergiem i Czerczesowem, którzy od razu bez jakiejkolwiek wcześniejszej styczności z naszymi realiami punktowali w lidze i realizowali postawione im cele.
Bo tego dotyczyła dyskusja, a nie tego czy Bakero to świetny trener. Jeśli będziesz próbował mi wmawiać poglądy, których nie mam, to odeślę Cię do Twoich własnych słów: "idze idze bajoku".
Emjot napisał(a):
|
realia znał czy nie nie ma to znaczenia
|
Dokładnie o tym cały czas mówię. Dziękuję za mimowolne przyznanie mi racji na koniec