Markus napisał(a):

A polska pierwsza liga to nie polska liga? Funkcjonuje w jakimś innym świecie niż inne polskie ligi?
|
Czyli jednak postanowiłeś rżnąć głupa.
No więc, niezwykle szanowny kolego, który ni ch...olery nie manipuluje - wymieniliśmy przynajmniej kilka postów na temat tego, na ile I liga jest specyficzna i gra się w niej inaczej niż w ekstraklasie na ten przykład.
Oczywiście - możesz się nie zgadzać z tą tezą. Nie musisz się zgadzać z żadną tezą, którą głoszę. To wolny kraj. Ale jeśli po raz kolejny manipulujesz moimi wypowiedziami, wkładając z moje usta, tudzież klawiaturę, tezy, których nigdy nie głosiłem, to jesteś w tym żałosny.
Zakoduj sobie w tej manipulanckiej głowie, że teza, którą głosiłem to:
- I liga jest specyficzna, w tym na tle ekstraklasy, a trener, który tej specyfiki nie zna, musi poświęcić dodatkowy czas na to, żeby się jej nauczyć.
- Nie, nie zmniejsza to ani umiejętności, ani kompetencji żadnego trenera.
- Nie, nie uniemożliwia to żadnemu trenerowi dostosowania się do tej specyfiki.
- Po prostu wymaga to z jego strony dorzucenia dodatkowego nakładu czasu i pracy w stosunku do tego, jakie nawet ten sam trener z tymi sami umiejętnościami i kompetencjami musiałby poświęcić na odpowiednie przygotowanie drużyny taką wiedzę już mając.
I kompletnie mnie nie obchodzi czy się z tą tezą zgadzasz. Mam to w d*pie. Możesz do woli walczyć nawet z samym Rudem, który wprost przyznał, że I liga jest inna i musiał się jej uczyć. To Twój problem.
Natomiast życzę sobie, żebyś zachował odrobinę przyzwoitości i nie zmieniał tezy, którą rzeczywiście głoszę, na jakąś inną. Chcesz się odnosić do tego, co głoszę - rób to rzetelnie i nie zachowuj się jak piz*a, która nie potrafi bronić swojego zdania inaczej niż manipulując wypowiedziami drugiej strony.
Cytat:
|
Co do Stano masz rację: był asystentem trenera w Termalice przed sześciu laty jeszcze przez parę miesięcy po spadku z Ekstraklasy zanim wyleciał. Oczywiście (bablablablablablabla...)
|
Nic mnie nie obchodzi Twoje "oczywiście".
Cytat:
Czyżby? No to jeden z cytatów odnośnie wcześniejszej znajomości specyfiki pierwszej ligi:
MaLk napisał(a):
|
Tutaj chodziło tylko o to, że ta świadomość byłaby jednym z dodatkowych atutów każdego (niekoniecznie polskiego) trenera
|
MaLk napisał(a):
|
najlepszy będzie ten, który ma także wiedzę o tym, jak wygląda granie w tej lidze
|
|
dla porównania, żeby każdy, kto jeszcze się nie zorientował, mógł zauważyć jak żałośnie manipulujesz tym, co napisałem, wkleję jaką tezę przypisałeś mi, wyboldowania moje, żebyś nawet Ty zorientował się o co chodzi:
Markus napisał(a):

|
Oczywiście możemy przyjąć założenie, że (...) trener bez wcześniejszej znajomości specyfiki ligi nie może się w niej sprawdzić i dobrze punktować
|
Jesteś żałosny, licząc na to, że nikt się nie zorientuje.