Wyświetl pojedynczy post
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2024, 17:34
Markus napisał(a):Wyświetl post
A polska pierwsza liga to nie polska liga? Funkcjonuje w jakimś innym świecie niż inne polskie ligi?
Czyli jednak postanowiłeś rżnąć głupa.

No więc, niezwykle szanowny kolego, który ni ch...olery nie manipuluje - wymieniliśmy przynajmniej kilka postów na temat tego, na ile I liga jest specyficzna i gra się w niej inaczej niż w ekstraklasie na ten przykład.

Oczywiście - możesz się nie zgadzać z tą tezą. Nie musisz się zgadzać z żadną tezą, którą głoszę. To wolny kraj. Ale jeśli po raz kolejny manipulujesz moimi wypowiedziami, wkładając z moje usta, tudzież klawiaturę, tezy, których nigdy nie głosiłem, to jesteś w tym żałosny.

Zakoduj sobie w tej manipulanckiej głowie, że teza, którą głosiłem to:

- I liga jest specyficzna, w tym na tle ekstraklasy, a trener, który tej specyfiki nie zna, musi poświęcić dodatkowy czas na to, żeby się jej nauczyć.

- Nie, nie zmniejsza to ani umiejętności, ani kompetencji żadnego trenera.

- Nie, nie uniemożliwia to żadnemu trenerowi dostosowania się do tej specyfiki.

- Po prostu wymaga to z jego strony dorzucenia dodatkowego nakładu czasu i pracy w stosunku do tego, jakie nawet ten sam trener z tymi sami umiejętnościami i kompetencjami musiałby poświęcić na odpowiednie przygotowanie drużyny taką wiedzę już mając.

I kompletnie mnie nie obchodzi czy się z tą tezą zgadzasz. Mam to w d*pie. Możesz do woli walczyć nawet z samym Rudem, który wprost przyznał, że I liga jest inna i musiał się jej uczyć. To Twój problem.

Natomiast życzę sobie, żebyś zachował odrobinę przyzwoitości i nie zmieniał tezy, którą rzeczywiście głoszę, na jakąś inną. Chcesz się odnosić do tego, co głoszę - rób to rzetelnie i nie zachowuj się jak piz*a, która nie potrafi bronić swojego zdania inaczej niż manipulując wypowiedziami drugiej strony.

Cytat:
Co do Stano masz rację: był asystentem trenera w Termalice przed sześciu laty jeszcze przez parę miesięcy po spadku z Ekstraklasy zanim wyleciał. Oczywiście (bablablablablablabla...)
Nic mnie nie obchodzi Twoje "oczywiście".

Cytat:
Czyżby? No to jeden z cytatów odnośnie wcześniejszej znajomości specyfiki pierwszej ligi:
MaLk napisał(a):
Tutaj chodziło tylko o to, że ta świadomość byłaby jednym z dodatkowych atutów każdego (niekoniecznie polskiego) trenera
MaLk napisał(a):
najlepszy będzie ten, który ma także wiedzę o tym, jak wygląda granie w tej lidze
dla porównania, żeby każdy, kto jeszcze się nie zorientował, mógł zauważyć jak żałośnie manipulujesz tym, co napisałem, wkleję jaką tezę przypisałeś mi, wyboldowania moje, żebyś nawet Ty zorientował się o co chodzi:
Markus napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście możemy przyjąć założenie, że (...) trener bez wcześniejszej znajomości specyfiki ligi nie może się w niej sprawdzić i dobrze punktować
Jesteś żałosny, licząc na to, że nikt się nie zorientuje.
Powód: edycja formatowania cytowań
Ostatnio edytowane przez MaLk : 29.05.2024 o godz. 17:36.
Odpowiedz cytując