Wyświetl pojedynczy post
Martinus
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.05.2024, 13:43
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Ja nie mam zamiaru wdawać się w głupie przepychanki słowne, przejdę do rzeczy żeby pokazać nonsens tego co piszesz.

Zauważyłeś ile CELNYCH, GROŹNYCH wrzutek miał GKS w meczu z nami? Zauważyłeś jak groźne były ich rzuty rożne? To nie wina wysokiego ustawienia, za Sobolewskiego było to samo.
Co więcej, gdybyś oglądał mecz Katowic z Tychami wiedziałbyś że to nie przypadek. Oni tak grają. W dwóch meczach mieli pewnie więcej CELNYCH, SILNIE BITYCH DOŚRODKOWAŃ niż my w całej rundzie jesiennej lub wiosennej, do wyboru.

To tylko jeden z przykładów, można spojrzeć jak szybkich i silnych mają obrońców, jak silnych defensywnych pomocników.

Porównujesz dwie zupełnie różne drużyny na zasadzie że my jesteśmy Wisła Kraków, to skoro nawet dziady z Katowic awansowały...

Nie. To tak nie działa. Nie mamy nikogo kto umie dośrodkować kilka razy na mecz w punkt (dzisiaj odszedł jedyny taki piłkarz, który i tak był non stop poza kadrą meczową), poza Urygą nikt nie umie grać głową etc.

Więc nie chrzań że jak Katowice awansowały to my też, bo mamy lepszy skład.

Idąc Twoją bezsensowną analogią: skoro jakiś stary, rozklekotany jeep dał radę przejechać przez las to nasza pięcioletnia Skoda też da! Wystarczy zmienić kierowcę i magicznie podniesie jej się zawieszenie etc.

Ale tak najbardziej kluczowa sprawa - nie widziałem żeby Katowice się obsrały jak przyszły kluczowe mecze. My to robimy trzeci sezon z rzędu. Winni oczywiście są trenerzy. Wszyscy czterej.
Ale nadal zostaje pytanie jak to jest możliwe, że Rude mając taką samą kadrę jak Sobolewski wykręcił od niego dużo gorszą średnią? Piszesz o Katowicach, ale my w trakcie jego kadencji punktowaliśmy gorzej od zdecydowanej większości ligowych drużyn. Nic go nie usprawiedliwia w tym, że my nawet w barażach nie gramy.
Eppur si muove!
Odpowiedz cytując