maro500 napisał(a):

Ja nie wiem, skąd te kpiny, dalej ktoś chce się łudzić "krakowską piłką"? No to 
Jako mieszkaniec Niepołomic (rdzenny) obserwuję Puszczę regularnie, czy ktoś tutaj myśli, że tam są indywidualnie lepsi (może poza środkowymi obrońcami) piłkarze niż u nas? Nie - ale są wybiegani, walczą, dodali do tego stałe fragmenty gry - i dzięki temu drużyna budowana za pieniądze dołu 1 ligi właśnie utrzymała się w Ekstraklasie. Naprawdę, Orest Lenczyk na pewno by nie zrobił ani w tym, ani w poprzednim sezonie gorszego wyniku niż się udało realnie. I nie chodzi mi tu o bieganie dla samego biegania, ale o sensowne przygotowanie fizyczne i taktyczne do realiów 1 ligi. Naprawdę tu nie trzeba grać cudów, tylko proste piłkarskie schematy na odpowiednim tempie. Przecież jakby Sobolewski czy Rude dostali kadrę Znicza Pruszków, to by pod Warszawą się z 1 ligą pożegnali jeszcze w kwietniu. O ile Sobolewski prawdopodobnie jest po prostu max przeciętnym trenerem (i dlatego notował z drużyną wyniki przeciętne), to Rude po prostu jest niedostosowany do realiów 1 ligi. Nie dotarło do niego, że polska piłka jest tak abstrakcyjna, że tutaj żadne AI nie będzie miało zastosowania na większą skalę
|
Sorry ale między piłką prostą którą można grac a prostacką którą uskutecznia Puszcza jest duża różnica.